Filmovi pod zvijezdama uz gastro delicije

| Lifestyle |

Pripremite se za najfiniji filmski festival, Food Film Festival Zagreb sponsored by Coca-Cola koji se ove godine održava po treći put i koji vas vodi na nezaboravnu filmsko gastro avanturu. Od 8. do 17. rujna kroz 10 dana u najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevac uživat ćemo u filmskom pikniku pod zvijezdama te okusima i mirisima nekih od najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, slastičarnica i vinoteka. 

Food Film Festival Zagreb

Food Film Festival Zagreb već dvije godine izaziva veliko oduševljenje, kako brojnih turista, tako i domaćih posjetitelja. Zagrebački Central Park tako će uskoro ugostiti stotine dekica na livadi s kojih će se moći uživati u odličnim foodie filmovima. 

Food Film Festival Zagreb

Ove godine su na rasporedu filmovi Oluja na tanjuru, Tost, Osnivač, Potpuni stranci, Sushi na meksički način, Mravi na škampu, Babettina gozba, Vatel i Teatar života koji će se emitirati svaku večer od 20:30h. 

Food Film Festival Zagreb

Osim filmova, najveća zanimljivost ovog festivala svakako je hrana i to jako fina hrana odličnih i nekih od ponajboljih domaćih ugostitelja. 

Svi posjetitelji moći će uživati u najfinijim street delicijama poput trgane patke, burgera od goveđih obraza, trgane svinje, punjenih paprika, janjećih ražnjića, soparnika, quesadilla s raznim punjenjima, pilećih empanada, guacomola, austrijskih kobasica, janjećih mazalica, raznih burgera, zapečenih štrukli, bučnice, domaćeg pohanog piceka, raznih ficleka – ramsteka, pilećih i svinjskih, čevapčića, uštipaka s kajmakom, buritta, tortilla, wokova, tjestenina, ali i onim slatkim poput poffertjes nizozemskih mini palačinka te raznim kolačima, tortama, sladoledima, palačinkama koje će pripremati El Toro street bar, Lari i Penati, Duck, Grašo grill, Klub ljubitelja janjetine, Wurst bar, Plac, Pani, Brko&Brko, Laganini, Stara Preša, Kućica, Kuća pršuta, Volim kvart, Zepter, slasticama Cukeraja, Ameliea, Poffertjesa, Milkya, Lokuma i Timea, piću s kućica A most unusual gin garden, Rakijarnica i Vintesa te otkriti što je aplikacija Foodex. 

Food Film Festival Zagreb

Osim nezaboravne hrane i ukusnih zalogaja koji se tope u ustima te prekrasnih i zabavnih filmova, Food Film Festival pripremio je zabavni program koji će zelenu oazu u centru grada ispuniti dodatnim mirisima i okusima, ali i glazbom i plesom te nastupom raznih bendova. 

Food Film Festival Zagreb

Tako nas svakodnevno u popodnevnim satima čekaju kulinarske radionice nekih od najboljih domaćih chefova i gastronoma poput Priske Thuring, Veljka Barbierija, Maria Mihelja, Marina Medaka, Marine Gaši, Pere Savanovića, Christiana Misirače i Renea Bakalovića, Melkiora Bašića, Zlatka Marinovića, Hrvoja Kroflina, Mladena Rožanića (Roxanicha), Lade Osredečki, Matije Nikolića, Igora Tomljenovića, Gorana Brnčića, Ante Božikova i Vjeke Bašića, Vesne Miletić i Stephena Breslina…, a koji će u Zepterovom posuđu uz Kauflandove namirnice i Kotanyi začine pripremati razne specijalitete koje će se dijeliti gostima festivala.  

Food Film Festival Zagreb

Za sve dodatne informacije i detaljan program filmova, radionica i raspored kućica posjetite Facebook ili web stranicu festivala.