Evo kako održavati dobar i zdrav seksualni život

| Lifestyle |

Ako želite imati dobar seksualni život, prva stvar koju morate prestati činiti jest prestati kupovati časopise i čitati članke "Kako biti dobar/dobra u krevetu?" - tako barem kaže seksologinja Nicole Prause (naravno, osim ovog). Prause kaže da bezbrojni članci poput "25 načina kako zaluditi njegov um u krevetu" i "12 seks poza koje još niste probali" utječu isključivo na našu znatiželju, ali nas odvraćaju od onoga na što bismo trebali biti usredotočeni.

Ako ništa drugo, vječna popularnost seks sadržaja udovoljava našoj urođenoj ljudskoj želji da se osjećamo seksualno samopouzdano i sposobno. No tu nastaje problem - upravo zbog tih članaka imamo tendenciju izbjegavati (nekome) "neugodan" razgovor s partnerom pod svaku cijenu. "Nitko ne želi biti pasivan u seksu", rekka je Prause u intervjuu za New York časopis. "Ali znanje nije ugrađeno u informacijama, ono je ugrađeno u pojedincima."

A najseksi muški organ je...
A najseksi muški organ je...

Drugim riječima: ne proučavajte medij, nego proučavajte temu. Umjesto listanja časopisa i traženja najnovijeg i najboljeg načina da ga/je osvojite u krevetu; obratite pažnju na osobu koja sjedi točno ispred vas. Istina je u brojevima - najbolji pokazatelj ženskog orgazma kod mladih žena je broj seksualnih iskustava s partnerom, navodi se u studiji objavljenoj 2012. godine u jednom američkom sociološkom časopisu. To upućuje na zaključak da je "učenje od i o partneru igra specifičnu ulogu, čak i u odsutstvu dugoročne obveze", rekla je Elizabeth A. Armstrong, glavna autorica studije. "Sudionici studije su govorili opširno o neugodnosti prvog seksa i važnost upoznavanja tijela svojih partnera." Zato nemojte čitati, nego pitajte i slušajte jer nema tabu tema ako želite uživati...

Ljubavni par