Kultni istarski restoran Vodnjanka na čelu s vlasnicom i cheficom Svjetlanom Celijom prezentirao vrhunsku degustacijsku večeru u 6 sljedova.
Istarska gastronomija svojom raznolikošću i bogatstvom okusa oduvijek je privlačila prave gurmane. Istra ili, kako joj mnogi tepaju, hrvatska Toskana, prava je meka savršenih namirnica, koje svojom čarobnom puninom ostavljaju bez daha.
Osim u Istri, vrhunski istarski specijaliteti, posljednjih godinu dana, mogu se isprobati i u restoranu Vodnjanka, zagrebačkoj podružnici istoimenog kultnog restorana iz Vodnjana.
U tom restoranu, samom srcu Zagreba, održana je degustacijska večera u 6 sljedova, koja je pokazala svu raskoš autohtone istarske gastronomije.
Vlasnica i chefica Svjetlana Celija, zajedno sa svojim izvrsnim timom, prezentirala je samo najbolje od Istre, istaknuvši u prvi plan tri vrhunska istarska proizvoda; Brist maslinovo ulje, jedno od najcjenjenijih svjetskih extra djevičanskih maslinovih ulja, jedinstvene arome i okusa, proizvedeno na tradicionalan način od autohtonih sorti maslina u Vodnjanu, zatim Karlić tartufe u vlasništvu obitelji Karlić, koja dugi niz godina uspješno vodi obiteljsko domaćinstvo temeljeno na tartufima i proizvodima od tartufa te vina Medea, sjajnu istarsku vinariju, odraz jednog čitavog istarskog života, uživanja, opuštanja i inspiracije.
Filozofija Vodnjanke je fine dining, koji je temeljen na receptima iz starih bakinih škrinja, kojima je dodana svježinu modernih kulinarskih trendova, ali bez udaljavanja od izvornih istarskih okusa.
Dašak suvremenosti u zagrebačku Vodnjanku svakako je donijela i kći gospođe Svjetlane, Ivana Celija, koja je i zaslužna za otvaranje njihove podružnice u metropoli, u samom centru grada, na adresi Gundulićeva 16.