Kraljica Elizabeta na londonskom tjednu mode uručila kraljevsku nagradu za britanski dizajn

| Events |


Kraljica Elizabeta II na modnoj reviji s Anne Wintour

Modni dizajner Richard Quinn primio je nagradu Elizabete II za britanski dizajn (Queen Elizabeth II Award for British Design) osobno od britanske kraljice prilikom smotre njegovih modela na Londonskom tjednu mode.

Njeno veličanstvo je po prvi puta bilo nazočno na Londonskom tjednu mode te je iz prvog reda VIP lože u društvu direktorice Britanskog modnog savjeta (British Fashion Council) Caroline Rush CBE i urednice magazina Vogue za tržište SAD Anne Wintour uživalo u Richardovoj kolekciji. Prikazani modeli uključivali su komplete od baršuna, lana, likre, folije i naboranog šenila s cvjetnim i grafičkim uzorcima. Materijali za čitavu kolekciju ispisani su na Epsonovim tekstilnim pisačima u Richardovom studiju, a sirovinu je dobavila tvrtka Premier Textiles. Personalizirane čizme, cipele, torbe i rukavice zaokružile su cjelovit dojam, a tome su dodane i moto kacige koje je personalizirala tvrtka Slam Signs, također uz pomoć Epsonovih pisača.

Richard Quinn prima nagradu od Kraljice Elizabete

Novoustanovljena nagrada naglašava društvenu i diplomatsku ulogu modne industrije te će biti dodjeljivana jednom godišnje, uz nazočnost važnih osoba iz kraljevske obitelji. Dobitnici nagrade tražiti će se među mladim britanskim dizajnerima koji se bave muškom ili ženskom odjećom, ili nakitom, i koji će pokazati izniman talent i originalnost uz istodobnu korist za društvo te održivi razvoj.

Richard Quinn s/s 2018

Richardu je nagrada dodijeljena radi iznimnih tekstilnih otisaka te subverzivnog redizajniranja tradicionalnih stilova. Povrh toga, on u svom studiju nudi povoljan ispis studenticama i studentima dizajna te mladim dizajnerima. Richard je prilikom dodjele nagrade zahvalio obitelji, prijateljima i svima koji su ga podržali. „Hvala vam što vjerujete u moju viziju i moj studio. Neprestana komunikaciju te strast prema razvoju doista me nadahnjuje ali i educira mene i moju ekipu, iz godine u godinu“, kazao je Richard..

Richard Quinn s/s 2018

„Inspirativno je kako Richard koristi potencijal Epsonovog digitalnog ispisa i vrlo smo ponosni na našu suradnju. Ova je nagrada veliko priznanje i potvrđuje posvećenost Richarda i njegovih suradnika, njihovu kreativnost i predan rad“, kazala je Heather Kendle, voditeljica razvoja tržišta u tvrtki Epson Europe“.

Richard Quinn prima nagradu od Kraljice Elizabete

S obzirom na to kako je ova nagrada dodijeljena prvi put, Kraljica Elizabeta po prvi je put gledala modnu reviju te po prvi put posjetila London Fashion Week. Fotografije nje i Anne Wintour kako časkaju u prvom redu na modnoj reviji obišče su svijet.