Dubai pokušava nadmašiti London i Pariz

| Lifestyle |

Dubai Eye
Dubai Eye

U gradu u kojem sve treba biti u superlativima i svaka zgrada je više od druge, shopping centri pomiču granice, a usred gradske pustinje nalazi i najveći skijaški resort, gradi se novo čudo. Pogađate, radi se u Dubaiju, a najnoviji projekt je najveći Ferris kotač ili Dubai Eye.

Oni koji su bili u Londonu i Parizu znaju da je veliki kotač jedna od glavnih atrakcija u europskim metropolama što u Dubaiju itekako planiraju iskoristiti za turističku promociju. Naime, kotač je dio projekta na Jumeirah Beach Residence koji bi realizacijom trebao početi na proljeće, a prema procjenama privlačio bi više od tri milijuna posjetitelja godišnje. Zanimljivo je da je da će Dubai Eye biti visok 210 metara i time nadmašiti američki projekt na sjevernoj obali Staten Islanda u New Yorku koji će imati 190 metara i biti otvoren za javnost na Staru godinu 2015. godine. Inače, najviši kotač trenutno se nalazi u Singapuru na 165 metara visine.

Investicija od 240 milijuna eura trebala bi postati jedna od glavnih turističkih atrakcija cijelog Bluewaters projekta koji uključuje još i restorane, ponudu atraktivnih nekretnina, zabavu te promenadu luksuznih dućana, tržnica i hotela s pet zvjezdica. 

Dubai Eye
Dubai Eye