Dalai Lama otkriva savršenu jutarnju rutinu za početak svakog dana

| Lifestyle |

Jutarnja rutina gotovo pa da je podloga za dan koji je pred vama. Dok su neki prirodno jutarnji tip, bude se bez alarma i raspoloženi su čim ustanu iz kreveta, drugi se svađaju s budilicom i svim nesretnicima koji se u tom trenutku nađu pored njih.


E pa super vijest je da uz nekoliko minuta koje odvojimo ujutro svi možemo postati jutarnji tip, znate one osobe koje srećete na putu za posao, i nasmijane su, ujutro.


Dalai Lama otkrio je nešto za što tvrdi kako je upravo to savršena jutarnja rutina. Pozitivnim načinom razmišljanja jednostavno ste uspješniji i spremni za postizanje više toga, a ta rutina pomaže vam da budete suosjećajni prema drugima i sami prema sebi.


„Svakog dana kada se probudite razmišljate na ovaj način, imam sreće što sam danas živ, ljudski život je dragocjen i neću ga uzalud trošiti. Koristi ću svu svoju energiju na rad na samom sebi, pomagat ću i biti dobar prema drugima“ Dalai Lama.

Kako ne bi svoj dan započeli na lijevoj nozi slijedite ovu praksu meditacije, pomoći će vam da se riješite negativnosti i iskoristite potencijal dana koji je pred vama:

Pronađite udoban položaj
Smjestite se u mirnoj sobi u kojoj možete u ovoj meditaciji uživati bez prekidanja i namjestite se u vama najudobniji položaj, može biti na podu, stolici, fotelji, jastuku ili krevetu.


Budite svjesni svoga tijela i opustite ga
Dopustite sebi da istinski osjetite svoje tijelo kako bi sve napetosti koje u tom trenutku osjećate mogle nestati. Opustite se i udahnite. Usredotočite se na disanje.


Budite strpljivi
Vrlo je moguće da se uhvatite kako vaš um luta. Prihvatite to kao nešto potpuno normalno, jer je, i ponovno se usredotočite na disanje i nastavite tako 5- 7 minuta.


Check in before check out
Nakon uživanja u meditaciji, zadnjim izdahom otpustite svu napetost.