Časna sestra Madona Buder zvijezda je Nike "Unlimited" kampanje

| Lifestyle |

“Unlimited Youth” film slavi jednu posebnu sportašicu - časnu sestru Madonnu Buder koja se bavi triatlonom, a natječe se, ni više ni manje, nego u utrkama IRONMAN®. 

Svoju prvu IRONMAN utrku završila je 1985. sa 65 godina. U 75. godini života američka časna sestra postala je najstarija žena koja je završila ovu utrku. U 82. godini života, postavila je svjetski rekord kao najstarija natjecateljica utrke IRONMAN. Danas, sa svojih 86 godina završila je preko 40 IRONMAN utrka, od kojih se svaka sastoji od 3,86 km plivanja, 180.25 km vožnje bicikla te trčanje maratonske dužine, 42,2 km. Zbog njene „čelične“ odlučnosti i ustrajnosti dobila je nadimak „Iron Nun“.

Nike: Unlimited Youth

Tijekom svoje karijere imala je i neke manje sretne trenutke poput onog kada je propustila cilj za svega nekoliko sekundi, više slomljenih kostiju, mučilo ju je i pitanja odijela, ali ona ne odustaje. „Jedina greška i promašaj je ne pokušati, jer sam trud koji uložite već je postizanje uspjeh“ ističe sestra Buder.

Sa treninzima je počela samo sedam godina prije prve utrke na Havajima, kada je pohađala radionicu u Oregon Costu koju je predvodio svećenik koji je pronašao trčanje kao formulu za harmoniziranje misli, tijela i duše. Potaknuta njegovim primjerom časna Buder odlučila je ići u krajnost i odlučila se za triatlon, bez da je znala puno o tom sportu. „To je bio spas“ tvrdi ona. Svoju psihičku izdržljivost pripisuje slušanju tijela i pozitivnim mislima.

„Svoj stav nosiš sa sobom“, pojašnjava sestra „Ako misliš pozitivno i ono negativno se može okrenuti u pozitivno.“ Uz naglasak na duhovno vodstvo, mladim sportašima daje jednostavan savjet: Korak po korak i istrčat ćete maraton.“