Biljke koje će vam pomoći da otplovite u carstvo snova

| Lifestyle |

Ovo su biljke i cvijeće kojima morate pronaći mjesto u svojoj spavaćoj sobi kako bi bili sigurni da ćete dobiti najbolji mogući odmor.


Nedostatak sna jedan je od problema koji ima najveći broj ljudi na svijetu, srećom, postoji jednostavno i nisko budžetno rješenje za to.

Snake plant, Sanseverija, sabljica ili svekrvin jezik.
Budući da je ovo biljka koja kisik proizvodi i noću prikladna je za spavaću sobu. Potrebno ju je zalijevati jednom u 10 dana, po velikim vrućinama nešto češće. Nije zahtjevna i možete je držati na bilo kojem mjestu u s prostoriji, ipak, ako imate djecu i ljubice radije je podignite na više police jer može uzrokovati probavne tegobe u slučaj gutanja.

Lavanda
Niz studija je tijekom godina otkrio kako ovaj ljubičasti cvijet pomaže da se smirite i opustite. Svježa lavanda ima intenzivniji miris od suhe. Svjež i ugodan miris učinit će vaš san mirnim i ugodnim. Lavanda voli svjetlo pa je nastojte držati blizu prozora i izvora svjetlosti.

Mirni ljiljan
Cvijet je koji uljepšava dom ali i poboljšava kvalitetu zraka. Osim što uspješno čisti 60% zraka u prostoriji,mirni  ljiljan neutralizira elektronsko zračenje pa se stoga preporučuje držati ga uz televizore, računala i druge elektroničke naprave. Osim toga, smanjuje razinu vlage i pljesni pa ga možete držati čak i u kupaonici. Osim što ga morate držati podalje od djece i ljubimaca nije težak za održavanje, ne smije na izravno sunce, što ga čini idealnom biljkom za spavaću sobu, a zalijevajte ga jednom tjedno.

Gardenija
Graciozni bijeli cvijet ima sposobnost umirujućeg djelovanja jednako kao i tableta za spavanje.
Kako bi gardenija cvjetala potrebno je puno svijetla, ali ako stoji na direktom svjetlu moguće da joj izgori lišće. Voli vlagu, redovito je zalijevajte cijele godine vodom koja je na sobnoj temperaturi, a povremeno poprskajte cvijeće.

Jasmin
Prekrasni cvjetovi jasmina uljepšavaju svaku prostoriju, uključujući spavaću sobu, a istraživanja su dokazala da jasmin učinkovito pomaže snu. Osim što nije zahtjevan za održavanje i prekrasno miriše, njegovi pozitivni učinci su poboljšanje kvalitete sna, smanjenje anksioznosti i bolje raspoloženje nakon buđenja.