Ako želite izbjeći trovanje hranom izbjegnite ove namirnice

| Lifestyle |

Kamenice

Nakon 20 godina rada, odvjetnik Bill Marler koji se bavi sigurnošću hrane iz Washingtona, primijetio je više od nekoliko uznemirujućih trendova kada su u pitanju escherichia coli i salmonela. Dok su neki krivci na ovom popisu neiznenađujući, postoje neki zbog kojih ćete promisliti o vašem jutarnjem napitku ili o "zdravom" popodnevnom zalogaju.

Prema Daily Mailu, Marler sada odbija jesti sljedećih šest namirnica nakon godina branjena klijenata koji su bili trovani hranom:

1. Sirove kamenica

2. Ranije narezano voće i povrće

3. Sirovine klice

4. Rijetke vrste mesa

5. Sirova jaja

6. Nepasterizirano mlijeko i sokovi

Marler je navodno imao više slučajeva povezanih s trovanjem školjkama u posljednjih pet godina, nego u dva prethodna desetljeća, izvještava Sadie Whitelocks. On tvrdi da je to zbog porasta temperature vode što omogućava širenje "štetnih mikroba" koje završavaju u našoj hrani.

Što se tiče voća i povrća koje je ranije izrezano i klica, Marler tvrdi da što je više hrana (ručno obrađena, veći je rizik od trovanja istom. Marler naručuje dobro pečeni odrezak na 160 stupnjeva Celzija kako bi se temeljito ubio bilo koje, odnosno sve bakterije.