Acro yoga: vještina koja predstavlja spoj yoge i akrobacije

| Lifestyle |

Vježbanje u dvoje je zabavnije: Acro joga
@urbanzenyogamovement

Porijeklom iz Indije, yoga kao spiritualna vještina ima tradiciju dugu više od 5000 godina i mnogo je više od još jedne metode tjelovježbe, yoga predstavlja način života, cijeli jedan svjetonazor koji pomaže u lakšem svladavanju svakodnevnih napora.

Vježbanje u dvoje je zabavnije: Acro joga
@acro_yogabodz

Yoga predstavlja jedan od 6 sustava indijske filozofije, poznat kao darsana. Iako je mnogi percipiraju kao još jedan trend modernog doba, njena praksa i pisana povijest u kojoj je objašnjeno jedinstvo tvari i energije, te djelovanje elementarnih sila, seže do davne 3000. g. prije Krista.
Program yoge, koji se danas sve više prakticira i kod nas, prilagođen je urbanom i stresnom načinu života - preuzeo je mnoge elemente te drevne discipline i ostao usredotočen na razvoj duše i tijela u cilju postizanja ravnoteže. Opći ugođaj tijekom vježbanja je izrazito umirujući, a intenzitet umjeren.
Postoji više vrsta yoge, a mi vam danas predstavljamo onu nama najzanimljiviju, Acro Yogu.

Vježbanje u dvoje je zabavnije: Acro joga
@acro_yogabodz

Acro yoga je vještina koja predstavlja spoj yoge, akrobacije i terapeutske masaže. Izvodi se u paru, te na zabavan način uči kako razvijati međusobno povjerenje i osjećaj za zajedništvo. Dobrobiti Acro yoge su razvoj koncentracije, koordinacije pokreta, svjesnost o dahu, centriranost tijela i uma, te savladavanje vlastitih ograničenja i strahova uz podršku osobe od povjerenja.

Vježbanje u dvoje je zabavnije: Acro joga
@charleesi_

Namijenjena je svima, bez obzira na nivo predznanja, te je puno dinamičnija od drugih yoga disciplina, pa su i opasnosti od ozljeda veće.
Postoje brojni podstilovi i prilagođeni satovi, koji mogu biti kombinacija gore nabrojanih stilova yoge: Prenatal yoga, Yoga 50 plus, Yoga za djecu, Restorative yoga – namijenjena opuštanju tijela i uma uz upotrebu pomoćnih rekvizita, te ABC yoga – namijenjena potpunim početnicima.
Stoga je yoga namijenjena svima, bez obzira na dob, potrebe i trenutno stanje organizma. Na vama je da odaberete svoj idealan stil i osjetite dobrobiti koje yoga donosi vašem tijelu i umu.

Duo Performs Beautiful Acroyoga Flow