8 važnih tajni koje dobro znaju svi sretni parovi

| Lifestyle |

 Ne, ne morate voljeti i raditi sve iste stvari kako biste bili u sretnoj i ispunjenoj vezi. A oni parovi koji se vidno ne mogu nauživati jedno drugoga? Pa, možda to i ne shvaćaju, ali vrlo vjerojatne rade neke od ovih 8 stvari kojima stalno izmamljuju osmijeh jedno drugome na lice. 

Kada su sami, slušaju jedno drugo
Bilo da se radi o anegdoti na poslu ili o problemu od egzistencijalne važnosti, sretni parovi znaju slušati jedno drugo. Ali stvarno, slušati. Razvijaju empatiju jedno prema drugom i postavljaju pitanja, čak i kad se radi o najbanalnijoj stvari. 

…ali ne provode svaku sekundu života zajedno 
Čak i kada su ludo zaljubljeni, znaju cijeniti vrijeme koje provode sami ili jedno bez drugoga. Plus: malo odvojenosti će vas zapravo i zbližiti jer ćete se uželjeti jedno drugoga. 

I imaju odvojene prijatelje
Iako je odlično imati puno zajedničkih prijatelja, parovi koji imaju i svoje "odvojene" prijatelje stvaraju jednu vrstu neovisnosti o vezi kao takvoj. Moglo bi postati toksično ako ste zalijepljeni jedno za drugo po cijele dane.

Gledaju na stvari i iz perspektive onog drugog 
Mislite da se onaj ludo zaljubljeni par s posla ikad svađa? Naravno da da. Ali umjesto da bacaju čaše jedno na drugo, uvijek se odmaknu korak unatrag i sagledaju situaciju partnerovim očima. 

Međusobno poštovanje im je konstanta
Aretha Franklin rekla je nešto jako mudro: sretni parovi nisu samo sretni zato što su zaljubljeni, nego zato što se osjećaju poštovano. Kada se posvađaju s mamom, šefom, klincima, znaju da ih uvijek kod kuće čeka potpora i utjeha. 

Razumiju "ljubavni jezik" onog drugog
Svatko daje i iskusi ljubav drugačije, bilo da vam dragi servira doručak u krevet ili se voli s vama maziti, razgovarati, smijati se,...Saznajte što možete učiniti da uljepšate dan svome partneru i činite to što češće. 

Ne pristaju samo na kompromise, oni se žrtvuju 
Budimo iskreni: nitko ne voli popustiti i pristati na kompromis. Ali sretni parovi to rade. I više od toga. Zato što je vidjeti svoju bolju polovicu kako je sretna jer idete gledati film koji ona želi, neprocjenjivo. 

Igraju prema vlastitim "pravilima"
Ovo ste sigurno čuli više od tisuću puta: nikad ne liježite u krevet ljuti. Ali postoje sretni parovi koji to rade. Znamo, u šoku ste. Ali ima nešto u tome, jer je ponekad bolje prespavati, ohladiti se i razgovarati sljedećeg jutra. Naša poanta: ne slušajte tuđa, već vlastita pravila!