7 trikova uz koje će vaš dom izgledati kao dizajnerski

| Lifestyle |

Savjetnica za uređenje interijera, Meredith Baer podijelila je nekoliko stručnih savjeta uz koje će vaš doma izgledati luksuznije nego ikada, a sve što vam treba je malo vremena i mašte.

1. Kako bi osvježili izgleda svoga doma pomaknite sve detalje s polica, konzola, stolića za kavu i ostalih komada namještaja i premjestite ih. Premještanjem stvari prvo ćete se riješiti onih koje vam ne trebaju i samo skupljaju prašinu, a komadi i detalji s kojima ćete promijeniti raspored osvježit će izgled vašeg doma.

2. Knjige uvijek izgledaju lijepo i elegantno i unose određenu toplinu u svaki dom. Poslažite ih po bojama kako bi stvorili dramatičan učinak na policama, a mogu biti efektne kao neki umjetnički komad.

3. Svi znamo kako cvijeće, pogotovo aranžmani iz cvjećarni nisu najjeftiniji detalji u domu. Nekoliko grančica poljskog cvijeća može biti jednako efektno.

4. Ispraznite sve površne u kupaonici, na vidljivom ostavite samo nekoliko proizvoda koji imaju lijepu ambalažu.

5. Stilizirajte stol za kavu. Krenite s nečim velikim i lijepim u sredini, može biti vaza s cvijećem, lijepa zdjela ili skulptura koji ste donijeli s nekog putovanja.

6. Zavjese mogu napraviti puno u smislu uređenja prostora. Kada ih postavljate stavite ih sto je više moguće, na taj način odbit ćete iluziju velikih prozora i visokih stropova. 

7. Improvizirajte prostor za sjedenje u spavaćoj sobi. Ako imate dodatni stol ili stolicu u dnevnom boravku ili možda hodniku prebacite ga u spavaću sobu, smjestite ga negdje u kut kako bi soba izgledala veća i luksuznija.