Kao pravi gurman-esteta ili ljubitelj dobrih Instagram fotografija, često posežete za mobitelom ili fotoaparatom kada vam hrana u restoranu stigne za stol. Pa čak i kad sami kuhate u svojem domu, trudite se unutar , ali i van svojeg tanjura kreirati pravo remek djelo zbog kojeg će mnogima curiti sline. Iako mnogi osuđuju osobe koje fotografiraju svaki svoj objed, morat ćete se s nama složiti da lijepa i skladna fotografija u nama neće pobuditi negativno mišljenje, već osjećaj divljenja (i apetita). Kako bi ste bili osoba kojoj se dive zbog prekrasnih fotografija hrane objavljenim na društvenim mrežama, donosimo vam 7 savjeta koje morate usvojiti:
- Uvijek se koristite prirodnim osvjetljenjem.
- Uvijek slikajte hranu direktno iznad nje ili ako je riječ o „visokoj“ hrani poput hamburgera, sendviča ili milkshakeova, slikajte ih bočno. Izbjegavajte slikanje hrane iz dijagonale.
- Uredite fotografiju prije nego je objavite. Koristite VSCO, instalirajte si dodatne filtere, dodajte kontrast, oštrinu i smanjite „toplinu“ fotografije.
- Objavljujte samo jednom dnevno – pa čak i na odmoru.
- Ako ste u restoranu gdje je loše osvjetljenje, nemojte staviti fotografiju na Instagram.
- Nemojte stavljati #hashtagove koje se često koriste.
- Želite puno lajkova? Fotografije hrane s jarkim bojama, pečena jaja, kapljice sirupa (karamela, javorov sirup i čokolada), slastice i jela koja su univerzalno omiljena, siguran su jackpot za velik broj lajkova na Insgramu.