5 "zdravih" pravila koje u stvari i ne morate pratiti

| Lifestyle |

Zdrava prehrana = zdravi život
Zdrava prehrana = zdravi život

 Otkrili smo da puno zdravih "pravila" u koje smo do nedavno vjerovali u stvari nisu takvi kakvima smo ih doživljavali i da nisu zapisani u kamenu. U nastavku pročitajte kojih 5 "zdravih" pravila zapravo i nisu nužni za održavanje zdrave težine i zdravog životnog stila!

NE MORATE PRESTATI JESTI IZA 19 SATI 

Ovo je sve što trebate znati o kasno noćnim obrocima: zbog njih nećete dobiti na težini, ako birate zdrave namirnice. Kalorije su kalorije, ako na kraju dana unesete više kalorija od broja koje ste potrošili - dobit ćete na težini, bez obzira na to u koje doba dana jedete. U principu, nije važno kada jedete već što jedete i količina koju jedete te naravno, jeste li tog dana vježbali ili ne.

NE MORATE JESTI 6 MALIH OBROKA TIJEKOM DANA

Slično kao i pravilo iznad: dok god jedete kvalitetno u konačnici nije važno koliko su česti vaši obroci. U stvari, ljudi koji jedu 6 malih obroka na dan često pojedu i više nego što im je potrebno. Ne kažemo da je loše jesti češće, ali ako jedete i 3 obroka na dan - vaš metabolizam zbog toga neće patiti.

NE MORATE JESTI DORUČAK SVAKOGA DANA

Dobre vijesti za sve koji više vole jutarnji san od pravljenja smoothija - zbog doručka sigurno nećete dobiti ni izgubiti na težini. 

NE MORATE JESTI SVE ORGANSKO 

Organska hrana je u teoriji odlična, ali često nedostupna. Srećom, neke namirnice možemo jesti i ne-organske. Ako kupujete voće i povrće na placu ili trgovini gdje podrijetlo nije organsko, sve što trebate jest dobro očistiti ili ukloniti vanjski sloj.  

NE MORATE PRESTATI JESTI UGLJIKOHIDRATE

Ljubitelji kruha, došli ste na svoje! Ne samo da ne morate isključiti ugljikohidrate iz prehrane već ih ustvari i trebate uključiti - smeđa riža, voće i povrće vaši su novi najbolji prijatelji. Za održavanje zdrave težine i balansirane prehrane - ugljikohidrate nikako ne treba u potpunosti isključiti!