5 znakova da ste spremni za novu vezu nakon prekida

| Lifestyle |

Instagram/@vivaluxuryblog

Nije pretjerano tvrditi da prekidi mogu biti jako teški i bolni.

No, iako vaš oporavak može potrajati neko vrijeme, sada kad ste samci, slobodno se ponovo možete zaljubiti, a sljedeći će vam veza možda biti najveća ljubav u životu.

Kako biste bili spremni za novu ljubav, vaše srce mora biti otvoreno i spremno prepoznati znakove da ste ponovno spremni izaći nakon prekida.

Kako prepoznati kada ste spremni vratiti se u svijet spojeva i ponovno započeti druženja nakon prekida?

Radi se o tome kako se osjećate, a ne koliko je vremena prošlo od prekida. Stručnjaci kažu da vam treba pola vremenskog perioda trajanja vaše veze da biste preboljeli prekid. No, nekada je potrebno i manje vremena ovisno od dubine veze i vašem emotivnom stanju.

U nastavku pročitajte koji su znakovi da ste zacijelili i da ste spremni započeti flert i ponovno druženje.

Kada pomislite na bivšeg nema okidača bolnih osjećaja

Društveni mediji, konkretno društveni mreže vašeg bivšeg, mogu biti dobar barometar u vezi s tim koliko ste ih preboljeli ili ne.  Kad više ne boli razmišljati o bivšem ili vidjeti ih na društvenim medijima, to je znak da vam je srce zacijelilo i da ste spremni pronaći nekoga drugog.

Ako još uvijek redovito provjeravate društvene mreže sog bivšeg partnera, a iskustvo je gorko, trebali biste još uvijek pričekati s pronalaskom novog.

Vaše opće raspoloženje se poboljšalo

Sigurnosni znak da ste spremni za ponovno druženje je dosljedno dobro raspoloženje. Kada imate osjećaj kao da je svijet opet prešao iz crno-bijele u boju, to znači da ste pustili ste svu tugu, ljutnju i nesigurnost. Ako se osjećate dobro u vlastitoj koži i svojoj vrijednosti, a spremni ste se vratiti u igru.

Vaš se život osjeća ispunjenim

Sve je u tome da se osjećate ugodno u vlastitoj koži. Tražite dodavanje vrijednosti u život druge osobe, nasuprot pokušaju da se podignete vlastiti ego ili da dobijete potvrdu. Imate ispunjen život. Ne koristite spojeve kao alat za bijeg od sebe, već za pronalaženje osobe kojoj ćete upotpuniti život, kao i ona vama.

O bivšem odnosu možete razmišljati pozitivno

Nakon prekida možete se osjećati kao da je cijela veza bila loša i da vam uopće nije bila potrebna jer je način na koji je završila izazvao bol.  Kada o svojoj prošloj vezi možete pronaći više dobra nego lošeg, to znači da ste se uzdigli iznad negativnosti i prerasli u bolju osobu. To je dio procesa ozdravljenja i veliki je znak da se emocionalno pripremate za sljedeće poglavlje.

Otvoreni ste za novu vezu

Kada više ne osjećate kao da su oni jedina osoba za vas i da bez njih ne možete živjeti, i pomisao na sastanak s nekim novim vas uzbuđuje, to je dobar znak da ste spremni vratiti se u svijet izlazaka.