5 razloga zašto bi se ujutro trebali tuširati hladnom vodom

| Lifestyle |

Instagram / @france.and.jesse

Hladni tuš ujutro? Ne zvuči vam baš primamljivo na pročitajte 5 razloga koji će promijeniti vaše mišljenje.


1. Bolji je od kofeina
Čak i na samu pomisao na hladni tuš prođe nas trnci tijelom. To je upravo ono što se i treba dogoditi. Hladna voda šokirat će naš organizam te povećati otkucaje srca kao i krvni tlak za će se cirkulacija koja je još uvijek uspavana od noći ubrzati. Nakon hladnog tuša neće vam biti potreban kofein i kava kako biste razbudili tijelo.


2. Izgubit ćete na težini
Dok se tuširate hladnom vodu tijelo počne misliti da se zamrzavate i to pokušava izbjeći. Tijelo automatski počne sagorijevati dodatne masnoće kako bi vas ugrijalo i kako bi održalo tjelesnu temperaturu što je pravi jackpot za vas.


3. Proljepšat će vam kožu
Bez obzira kako udoban topli ili vrući tuš možete biti, on isušuje kožu. Hladni tuševi su mnogo bolji za kožu i kosu. Zbog hladne vode naše pore se zatvaraju, a koža je zaštićena od vanjskih utjecaja. Dugoročno hladni tuševi učinit će vašu kožu ljepšom, a pore suženima.


4. Učinit će vas sretnijim
Vjerojatno ne povezujete osjećaj sreće s hladnom tušem. Međutim, istraživanja su pokazala da 2 do 3 minute tuširanja u hladnoj vodi poboljšavaju raspoloženje u roku od dva tjedna. Studija je čak pokazala da se hladni tuševi trebaju koristiti kao terapija za depresiju.


5. Ojačat će vas i vaš imunitet
Hladni tuš pomaže našem tijelu ojačati imunološki sustav i stvaranje bijelih krvnih zrnaca, što zauzvrat ima manju mogućnost bolesti.