5 novogodišnjih odluka kojih se nećete pridržavati

| Lifestyle |

Nova je godina za neke vrijeme velikih odluka dok je za neke samo nova oznaka u kalendaru. No htjeli mi to priznati ili ne svi se u sebi potajno nadamo da će nam ova godina biti bolja ili još bolja od prethodne. Neki se nadaju da će se u ovoj godini zaljubiti, neki da će naći posao ili pak na poslu napredovati, neki da će uspješno pokrenuti svoje poslovne ideje, neki da će im bližnji ozdraviti, neki da će konačno uploviti u  bračnu luku i tako unedogled.  No svi, baš svi imaju sličnih nekoliko želja koje i ako ih ne kažu javno u sebi smatraju novogodišnjim odlukama. No ruku na srce, iste ste odluke ste najvjerojatnije odlučili i prošle godine i niste ih se držali, a nećete ni ove.

„Ove godine ću konačno smršaviti i naravno krećem u teretanu“

Ako niste do sada krenuli u teretanu, nećete krenuti ni ove, pogotovo ne zato jer ste tako odlučili na Silvestrovo. Na dijete ćete kretati svaki tjedan od sljedećeg ponedjeljka, a kile će se samo nadodavati. Budite iskreni prema sebi i nemojte nikome reći da je odlazak na dijetu ili kretanje u teretanu vaša novogodišnja odluka jer će vas ismijati. Al ne zato jer ste smiješni već zato što će to biti novogodišnja odluka i te osobe. Jer tko ne želi biti fit i u formi?

„U 2013. sigurno prestajem pušiti“

Stvarno? Prestati ćete pušiti ove godine jer vam je to novogodišnja odluka? Držimo fige, ali budimo realni, nećete prestati  pušiti jer da ste htjeli prestati već bi prestali.

„Ovo je godina mog kulturnog uzdizanja“

Već godinama gledate na televiziji raznorazne kvizove i smeta vas što ne znate puno o kulturi. Sram vas je što niste posjetili ne nove, već ni stare muzeje u vašem gradu, a o kazalištu da ne govorimo. Imate listu predstava koje ćete sigurno pogledati u ovoj godini, a prvom prilikom ćete posjetiti MSU? Koga zavaravate? Prvo slobodno vrijeme najvjerojatnije ćete potrošiti na spavanje, pa na gledanje svojih omiljenih serija koje ste propustili, pa odlazak u kino, izlazak, večera, rođendani, vrijeme za sebe koje je već minimalno potrošiti ćete na pokoji odlazak frizeru i nećete se ni okrenuti, a frizerka će vas pitati hoćete li doći na frizuru za Novu godinu, ali 2014.

„Vrijeme je da posjetim mjesta na kojima nisam nikad bio/bila“

Proputovati svijet i vidjeti sva zanimljiva mjesta i upoznati sve zanimljive kulture san je svakoga, no vremena je uvijek malo. Planirali ste proputovati svijet dok ste bili mladi, dok se još niste zaposlili, kada ste imali vremena no tada niste imali financijskih mogućnosti. Sada kad radite, nemate vremena, kod nekih su tu i djeca, a godišnji odmor vam je nepoznanica već neko vrijeme. Planovi su vam sve manji, a luksuz vam je otići do Sarajeva za Novu godinu. Ove ste godine sami sebi obećali da ćete ove godine putovati ne jednom, već dvaput i divno je to, no opet se neće ostvariti.

„Ove godine sitnice me neće izbaciti iz takta“

Život vam prolazi tako da se nervirate zbog pokvarene klime u autu, zbog skupog servisa bojlera, ali još većih sitnica, jer vam je pukao nokat, jer vam je kakica djeteta krive boje i jer vas muž nije pogledao kako ste se nadali. Iako svaka ova sitnica može biti posljedica nečeg većeg, vrlo je vjerojatno samo nesretna sitnica, ali vi se svaki put toliko inervirati da si se ne možete smiriti po tjedan dana i stoga ste ove godine odlučili malo se manje nervirati kako bi vam život bio ljepši. I sami znati da se ove novogodišnje odluke za 10 dana više nećete sjećati, a do kraja ove godine preživjeti ćete barem 10 živčanih slomova.

Za kraj želimo vam reći da se iskreno nadamo da ćete se dovesti mu formu, prestati pušiti, kulturno uzdignuti, proputovati svijet i prestati nervorati. Zapravo, duboko vjerujemo da će to biti tako i da ćete uspjeti, ali ne zbog novogodišnjih odluka već zato što je to dobro za vas i vaše zdravlje i zato jer tako jednostavno treba biti. Novogodišnje odluke su bezvrijedne, ali vaše čvrste odluke i obećanja koja date sami sebi, nisu i zato obećajte sami sebi da ćete napraviti ono što ste odlučili i uspjeti ćete. Uostalom, možete sve što želite ako dovoljno čvrsto odlučite. Sretno!