5 namirnica koje trebate izbaciti iz prehrane ODMAH

| Lifestyle |

Justin Coit za MyDomaine
Justin Coit za MyDomaine

Najčešće mjerimo kvalitetnu svoje dijete prema fizičkim znakovima poput gubljenja ili dobitka kilograma, ali ove promjene odaju samo kratkoročne uzroke. Tri najveća zdravstvena problema s kojima se žene svijeta muče su - srčane bolesti, rak dojke i pretilost.

Sve troje se može preventivno spriječiti uz pomoć zdrave prehrane i pozitivnih lifestyle odluka. Da, znanost predlaže da ovih 5 ključnih namirnica ODMAH zamijenite zdravijima i smanjite si rizik od razvijanja neke od spomenutih bolesti...

CRVENO MESO

Brine vas rak dojke? Obavezno preispitajte koliko životinjskih masnoća unosite u organizam. I ostali punomasni životinjski proizvodi mogu imati štetne posljedice po vaše zdravlje jer su puni estrogena koji remeti prirodan balans hormona u tijelu. Crveno meso radije zamijenite čistom piletinom ili puretinom te pojačajte unos biljnih proteina kako biste ostali duže siti.

DJELOMIČNO HIDROGENIRANA BILJNA ULJA

Nisu sva ulja jednako napravljena. Maslinovo ulje je zdrava opcija, ali djelomično hidrogenirana ulja su jako opasna. Nalaze se u margarinu, grickalicama, prženoj hrani te praktički svim pekarskim proizvodima. Ova su ulja skrivena u procesuiranim namirnicama pa predlažemo da većinu svojih obroka pripremate kod kuće. 

VINO

Žao nam je, ali čak i povremena čašica-dvije povezana je s brojnim zdravstvenim problemima. Izbacivanjem alkohola iz organizma postići ćete momentalne efekte na krvni tlak, šećer u krvi, zadržavanje vode, level energije, gubitak kilograma, puls, spavanje... To ne znači da se zauvijek trebate odreći alkohola, ali možda da ubuduće pijete samo vikendom.

Fast food

FAST FOOD

Fast food sadrži abnormalne količine soli zbog čega zadržavamo vodu i povećava nam se krvni pritisak i puls. Ako vam se jako jede slana hrana, možda ste samo dehidrirani i radije posegnite za namirnicama bogatim kalcijem - jogurt, kefir, bademi, tofu, sezam.

PROCESUIRANO MESO

Znanstvenici su sigurni da je procesuirano meso uzrok raka. To znači da su vam slanina, kobasice, hot dog i salama nagori neprijatelji. Zamijenite ih piletinom, tunom ili jajima ako tražite izvor proteina.