5 načina kako ponedjeljak učiniti najboljim danom u tjednu

| Lifestyle |

Otkriveno rješenje: Evo kako se probuditi sretni
Želite se probuditi sretni?

 Zašto ponedjeljak ne bi bio vaš omiljeni dan u tjednu? Sve što trebate jest - promijeniti svoj stav o njemu. Nema smisla razmišljati na način "koliko još treba do vikenda" jer upravo takve misli ubijaju vašu produktivnost prije nego što ste uopće i započeli tjedan.

Danas ćemo vam pomoći da promijenite mišljenje o ponedjeljku i osjetite uzbuđenje i nalet motivacije zbog tjedna pred vama. 

ODMORITE SE

Uvijek se odmorite preko vikenda. Dozvolite si ljenčarenje i uživanje u stvarima o kojima maštate cijelog tjedna. Za neke od nas to je boca dobrog vina, za druge film koji dugo žele pogledati. Upravo ove stvari razlikuju vikende od radnog tjedna i dozvoljava vam da zaboravite na stres i brige te "napunite baterije" za ponedjeljak ujutro.

ŽIVITE POZITIVNO

Ovo pravilo ne vrijedi samo za ponedjeljak već ga trebate prakticirati svaki dan. Čak i u one dane kada se pitate u čemu griješite u životu i zašto imate nesreću u nekim stvarima. Uvijek se trebate prisjetiti da je život puno više od jednog lošeg dana! Vježbajte pozitivne misli i neka sve što radite u životu ima neku pozitivnu notu. Vaše misli, vaše riječi, vaš status, vaše društvene mreže.

USTANITE RANO

Ali i legnite ranije večer prije! Rano ustajanje je bez razmišljanja najveća motivacija koju možete zamisliti. Tako imate više sati u danu i osjećat ćete se nepobjedivo u svemu što radite. Najbolji osjećaj će vam stvoriti produktivnost i proaktivnost. Vjerujte nam!

NAPRAVITE TO-DO LISTE

Napravite liste za sve što radite i radite ih često. Na taj način nećete ništa propustiti, ali ćete se i više truditi izvršiti sve zadatke. Također, nije loša ideja isplanirati i kalendar tako da se generalno bolje organizirate. 

UZMITE REGULARNE ODMORE

Ključ produktivnosti u ponedjeljak je u - regularnim odmorima koji vam trebaju kako biste razbistrili glavu prije svakog sljedećeg zadatka. Nema smisla raditi 10 sati u komadu jer ćete se osjećati iscrpljeno i letargično, a o gubitku produktivnosti ne moramo ni razgovarati.