5 boja u domu po pravilu Feng shuija

| Lifestyle |

Feng shuji je mnogo više od pravilne raspodjele namještaja kako bi u vašem domu cirkulirala pozitivna energija. Posebna pažnja daje se bojama u prostoru koja pomažu uspostaviti harmoniju, donose dobru sreću, stabilnost u ljubavi i dobru financijsku situaciju.

Crvena za sreću

Crvena boja tradicionalno je u mnogim kulturama povezana s ljubavlju. Međutim, Feng shui dodjeljuje joj malo drugačiju ulogu. Crvena boja predstavlja vatru koja će u vaš dom unijeti radost, sreću, pa čak i uzbuđenje. Crvenu morate pažljivo koristiti. Na primjer, nemojte pretjerati s crvenilom u spavaćoj sobi. To je boja koja aktivira Yang odnosno strast, no u spavaćoj sobi nećete biti u mogućnost opustiti se i spavati. Radije unesite crvenilo u kuhinju jer će ubrzati probavu, a u jutarnjim satima stvoriti osjećaj razbuđenosti.

Plava boja za smirenje i koncentraciju

Postoji mnogo nijansi plave boje, a svaka od njih može promijeniti izgled prostorije u potpunosti. Bez obzira na nijansu, plava boja unosi energiju, slobodu i pomaže pri koncentraciji te smiruje živce. Feng shui savjetuje plavu boju u prostorijama kao što su kupaonica ili prostorija u kojoj dojite dijete, čitate ili učite.

Žuta i zlatna za zdravlje

Žuta je mnogo više od sunčane nijanse. U Feng shuiju ovo boja predstavlja moć i stimulira zdravlje (čak i plodnost). Počnite je postepeno unositi u vaš dom s manjim predmetima ili kućnim biljem. Savjetujemo da koristite žutu ili zlatnu boju u prostorijama poput ureda jer pomaže pri glavoboljama, stresu, a i pospješuje uspješno stvaranje novih poslovnih kontakata.

Ljubičasta za bogatstvo

Ljubičasta boja u kineskoj kulturi kao i u ostatku svijeta predstavlja mnoge kraljevske obitelji, utjecajne dinastije te obećava bogatstvo. Počnite sa svijetlim i elegantnim nijansama kao što je nijansa lavande. Ljubičastu boju najbolje se ukomponirati u financijski centar doma, a to je lijevi kut od ulaznih vrata.

Zelena za rast i obnovu

Zelena boja je najsvestranija boja Feng shuija i možete je ukomponirati u svaku prostoriju u domu. Ne postoji prostorija u domu koju bi zelena boja trebala zaobići. Donosi ravnotežu i harmoniju.