4 stvari koje treba izbjegavati kako bi se budili sretniji

| Lifestyle |

 Alarm zvoni – snooze. Još samo 5 minuta! Snooze, ponovno. Alarm zvoni deveti put – i sad kasnite. Zaboravite na makeup ili doručak. Možda ćete brzinski nanijeti malo maskare u autu i zgrabiti energetsku pločicu po putu...

Zvuči vam poznato? Vrlo vjerojatno. Nažalost, većina nas živi u vremenu gdje stalno sve obavljamo u trku, živimo po noći, na našim leđima je tona stresa i budimo se nervozni - pa kako da čovjek ostane normalan i sretan u ovakvim uvjetima? Sretan početak dana obično znači i sretan završetak! Stalno slušamo o stvarima koje trebamo raditi - primjerice, jesti zdrav doručak, opustiti se u kadi itd.; ali što je sa stvarima koje NE trebamo raditi? U nastavku pročitajte 4 stvari koje trebate izbjegavati kako bi se uvijek budili sretniji:

 

#1 Kasno noćni obroci

Nemojte jesti barem tri sata prije odlaska u krevet - ni voće, ni orašaste plodove, ni povrće. Ovo nema nikakve veze s težinom ni mršavljenjem, kasno noćno obroci znače da vaš želudac mora još dugo raditi na tome da probavi hranu, zbog čega se mozak neće moći koncentrirati na ono na što bi trebamo, čvrst san. Budite li se ikad s osjećajem neugode u želucu? Ovo je razlog zašto.

#2 Snooze 

Velike su šanse ako jednom stisnete snooze na telefonu, da ćete ga stisnuti još nekoliko puta. Zaspati na 10 minuta nakon buđenja jako je loše za vas jer ćete biti još umorniji i zbunjeniji. Znamo da je teško, ali odustanite od ove opcije.

#3 Društveni mediji

Maknite se s društvenih medija. Zbog društvenih medija će satima scrollati i tražiti nebitne stvari, a da pritom nećete ni primijetiti koliko je sati - samo ćete na kraju još više kasniti. Taj nagli protok informacija također vam može stvoriti pritisak od ranog jutra - jesu li drugi uspješniji i sretniji od vas u ovom trenutku? Nema potrebe da ikada na ovakav način započinjete dan. 

#4 E-mail

Znamo da zadacima nikad nema kraja...hrpa se samo povećava, ali e-mailovi vam stvaraju stres. Zbog njih također imate osjećaj da obavezama nema kraja. Radije pričekajte malo, uživajte nekoliko minuta u malim stvarima u životu prije nego uskočite u ovo ludilo.