3 stvari koje NIKADA ne biste smjeli reći svom partneru ili partnerici

| Lifestyle |

Kao ljudi, daleko smo osjetljiviji na negativne misli i djela nego na one pozitivne iz evolucijskih razloga. Rick Hanson, psiholog i najprodavaniji autor "Hardwiring Happiness" tvrdi kako negativni komentari od drugih imaju veću vjerojatnost da ostanu u našim mislima od onih pozitivnih.

Stoga je od vitalne važnosti za parove da rade na pozitivnoj interakciji jedni s drugima kako bi zadržali sretan, zdrav odnos. Točnije, istraživanje profesora Johna Gottmana dokazalo je da je parovima potreban omjer 5:1 - 5 pozitivnih i 1 negativna interakcija kako bi veza ostala sretna.

"Moramo biti proaktivni u izgradnji debelog jastuka topline i podrške, kako bismo mogli prebroditi neizbježne grube trenutke kada se dogode", piše psihologinja Alexandra Salomon za Psychology Today. Kako bismo to uspješno izveli, ona preporučuje izbjegavanje sljedeće tri fraze dok razgovarate sa svojom boljom polovicom:

"Ako me voliš, ti bi..."

"Zašto nije kao što je nekad bilo između nas?"

"Ponašaš se baš kao i tvoja majka!" (Ili tvoj otac ili bilo koji drugi član obitelji).

Svaka od tih triju jednostavnih fraza ostavljaju snažan dojam - one znače ili da želite akciju umjesto riječi i da želite stvari da budu kao što su nekad bile ili da jednostavno žele potaknuti obrambeni mehanizam kod svog partnera. "Ljubav je težak posao, a kvrge na cesti su 100% neizbježne", piše Solomon. "Izazov je shvatiti kako raditi zajedno protiv grubi zakrpa, umjesto jedni protiv drugih."