3 savršena recepta za mali sladak ljetni izazov zvan smoothie

| Lifestyle |

Manje slatki ljetni izazov

Sati provedeni za laptopom i pametnim telefonom koji je postao urođeni produžetak ruke, svakodnevica je mnogih. Sjedilački način života, pojačan stresom, donosi brojne loše posljedice po zdravlje tijela i duha. No sigurno već znat o kojim se negativnim posljedicama radi – jer ste o njima pročitali članak na mobitelu dok ste se odmarali od laptopa.

Ipak, postoji i svijetla točka na kraju news feeda – lifestyle trendovi. Jako fotogenični, šareni, primamljivi, zdravi trendovi. Koje svi želimo imati na svom profilu pa makar fotografije radi. Fotka po fotka – beach body. Bar je takav plan. Ali, krenimo od početka naše #nofilter opsesije.

Recept za smoothie

Što se više približavalo lijepo vrijeme, manje su nam se sviđali prizori vafla prekrivenih s devet vrsta čokolade i dodatnom karamelom, a neodoljivo privlačile svježe, vibrantne kombinacije voća, povrća i popularnih superfoodsa. Pala je odluka da naš mali ženski #Instagood kružok krene u izazov rekreacije najpopularnijih fitness jela, umjesto dosadašnjih kolačića s čokoladnim kapljicama kojima smo si međusobno poticale apetit.

Manje slatki ljetni izazov

Kako je u pitanju ipak svojevrsno interno natjecanje (nećemo javno otkrivati nagradu, ali ima veze s vikendom i čašama), valjalo je dobro se potruditi oko pripreme i prezentacije najzanimljivijih recepata. Bilo je lako narezati avokado, malo teže pošteno izvaditi košticu manga, umjereno naporno čekati da chia sjemenke nabubre u soja jogurtu, ali za jedan smo izazov bile posve nepripremljene - smoothie.

Recept za smoothie

Koliko god se činilo lako sljubiti različito sezonsko voće u hranjivi napitak, probajte ručno u njega dodati zdravo zeljasto povrće u kombinaciju. No što je Instagram profil bez kale hashtaga?

Nakon pažljive potrage, naravno internetske, za najboljim kuhinjskim pomoćnikom, pronašle smo Electrolux ESB7300S blender. Na prvu nas je naravno (ipak smo žene i da srebrni je) osvojila njegova vanjština, elegantan dizajn, no, ubrzo su nas zaintrigirale moderne, intuitivne funkcije. Korištenje je jako jednostavno – kao da doručak pripremate pomoću mobilne aplikacije. Par pritisaka na blenderove tipke i Strawberry Shortcake Green Smoothie je u vašoj ruci!

Manje slatki ljetni izazov

Dodatan plus je staklenka zapremnine 1,65 litara koja omogućuje da sve znatiželjne kolege s posla počastite zdravim napitkom. Čak je i šefica počela u ured donositi domaće smoothieje umjesto kroasana. Možda, uz vitku figuru i više energije, do ljeta dobijete i promaknuće zbog preporuke odličnog blendera.

P.S. I čokolada se odlično usitnjava s 900 W motorom, ali o tome ćemo nakon ljeta.

Recept za smoothie