3 najbolje super namirnice koje doista vrijedi kupiti

| Lifestyle |

S obzirom da su nedavno otkrivene mnoge super namirnice, nutricionisti i medicinski stručnjaci još uvijek ne mogu sa 100% točnosti govoriti o njihovim prednostima. Osim visokih cijena, super namirnice izazivaju zdravu dozu skepse što je svasvim normlano i razumljivo. Srećom, mnogi ljubitelji zdrave hrane i gurmani koji su dobro upućeni u holistički način života, razjasnili su neke stvari.

Well+Good nedavno je razgovarao s Jeanette Ogden, kalifornijskom joga instruktoricom, o nekoliko super namirnica koje jedine vrijedi kupiti i imati uvijek u kuhinji.

"Riječ 'superhrana' može značiti puno različitih stvari, ali za mene, to je hrana zbog koje se dobro osjećam i koja pomaže mom tijelu da funkcionira onako kako treba", rekla je Ogden za Well + Good. "Ove namirnice su skupe, ali ako ih koristite u umjerenim količinama, mogu vam trajati dva do tri mjeseca." Evo koje super namirnice jedine vrijedi kupiti:

Med od manuke

Namaz prepun vitamina, minerala, aminokiselina i enzima, jedan je od najboljih super namirnica koje možete kupiti. Med od manuke pomaže kod balansiranja probavnog sustava, kao i kod suzbijanja akni i ekcema, opeklina, rana, karijesa... Odličan je u smoothieju, pekarskim proizvodima, zobi i jogurtu.

Maca prah

U svijetu adaptogena ili prirodnih tvari koje pomažu tijelu prilagoditi se na stres, maca prah caruje. Maca prah savršen je i za općenito balansiranje hormona, a pogotovo u menopauzi ili trudnoći. Dodajte ga u svoje jutarnje zobene pahuljice ili u frape za energetski poticaj - okus podsjeća na cimet i orašaste plodove.

Reishi gljive

Reishi gljive su adaptogene gljive koje pomaže kod rješavanja stresa, jačanja imuniteta i poboljšanja energije. To daje zemljani okus kavi s bademovim mlijekom.