3 male tajne kako se kvalitetno odmoriti ovih blagdana

| Lifestyle |

Kako biste izbjegli neprestano provjeravanje poslovne e-pošte i brigu o projektima koji vam se motaju po glavi, postoji nekoliko jednostavnih pravila kojih biste se trebali pridržavati ako želite imati kvalitetan odmor. Inc zaokružuje popis od 3 koraka koji vode do uspješnog poslovnog isključenja tijekom praznika. Kako biste si osigurali vaše slobodno vrijeme bez poslovnih obaveza i stresa, pratite ove korake:

Postavite osnovna pravila.

Važno je postaviti jasna i realna očekivanja prije odlaska na odmor. Razmislite koliko često biste trebali kontrolirati e-poštu (ako uopće) i posvetite se tome u zadanom vremenu - nemojte premašiti vrijeme. Ovo će ukloniti pritisak neprestanih provjera i dokle god komunicirate sa svojim suradnicima, otkrit ćete da je to dovoljno vremena za rješavanje bilo kakvih zadataka i problema.

Suzdržite se od postavljanja ciljeva vezanih za posao.

Posao vas može veoma lako uvući natrag. Napravite pravilo koje će vas udaljiti od posla dok ste na odmoru te usredotočite svoje vrijeme na obitelj i prijatelje u vašem društvu. Čak bi i novogodišnje odluke vezane uz posao mogle vratiti vaš um natrag u poslovne postavke - ne dozvolite si stresne blagdane provedene nad e-poštom.

Nemojte se koristiti elektronskim uređajima.

Ograničite vrijeme u koje ćete se služiti elektronikom. Odložite svoj laptop i telefon te organizirajte planove s obitelji i prijateljima. To će uvelike smanjiti vaše misli o poslu i neizbježnom stresu i pritisku koji dolaze s njim. Tako ćete kreirati mentalan prostor i jasnoću da se usredotočite na ono što je najvažnije - da se ponovno napunite energijom za rad.