3 fraze koje nas čine pametnijim sugovornikom

| Lifestyle |

Svi želimo izgledati i zvučati kao dobro informirane, inteligentne i pametne osobe koje rade i govore s određenom razinom zapovijedanja. Iako je sigurno pozitivno djelovati u tom pogledu, to može biti veoma opasan put prema dolje ako smo fokusirali previše na percipiranu stručnost i dotjeranost tijekom naše interakcije s drugima.

Kako se želimo dokazati na područjima rada, možemo uočiti da se naš riječnik mijenja kako bi branio naš novostečeni status. Mi ne priznajemo svoje nedostatke zbog straha da ne postanu osjetljivi na kritiku i prestajemo drugima priznavati uspjeh kako bismo sačuvali vlastiti rang. Međutim, ovo ponašanje ne pristaje stručnjaku, već sveznalici. Kako biste izbjegli biti ovo drugi, napravite svjestan napor te uvedite sljedeće tri fraze u svoje svakodnevne interakcije.

Pravi stručnjaci koji znaju svoju vrijednost i ne dovode u pitanje vlastitu upotrebu inteligencije, ove fraze koriste redovito. One ih ne čine nesigurnima ili nepouzdanima - one ih čine pametnima.

"Što ti/vi misliš/mislite?"

Uzimanje vremena da razmislite o više ideja, osobito o idejama drugih, pokazuje da ste dovoljno pametni da učinite istraživanje. Sveznalice odbijaju zalaganje drugih i sebe stavljaju u situacije u kojima čine više grešaka jer isključuju sve oko sebe- Ako ste pametni, istražite ideje i mišljenja drugih kako bi se bolje informirali i razvijali svoje.

"Bio/bila sam u krivu."

Sveznalice se bore sa svojim ponosom koji uzima najbolje od njih zato jer nisu u stanju priznati neuspjeh. Prepoznavanje kada ste pogriješili, učenje iz pogreške, a zatim brz pomak prema naprijed, znak je prave zrelosti i dobrog funkcioniranja odrasle osobe. Svatko čini greške i one su nužne za osobni rast i poboljšanje.

Nemojte ništa reći.

Iako to nije fraza, odabir kada se suzdržati od govora je jednako važan kao i odabir što ćete reći. Čak i ako ste dobro upućeni u temu, ne dominirajte razgovorom. Neka drugi govore. Saznat ćete više slušajući što imaju drugi za reći te tako postati još pametniji.