20 citata koji slave najvažniju ženu u našem životu

| Lifestyle |

 Mame su zakon! Mame su snažne! Mame su čudo! I totalno zaslužuju dan koji je posvećen isključivo i samo njima. U čast majčinog dana, na Pinterestu smo pronašli 20 citata o majkama i majčinstvu koje odmah trebate zalijepiti na frižider.

@beyonce
@beyonce

Majčin dan je blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. U zapadnom svijetu uspostavljen je u 20. stoljeću.  Majčin dan ima svoje korijene u engleskom i američkom pokretu žena. Amerikanka Ann Maria Reeves Jarvis godine 1865. organizirala je Mothers Day Meetings gdje su majke mogle razmjenjivati ideje o aktualnim pitanjima.

Majka i kćer

Odnos majke i djece od davnina je bio predmet proučavanja mnogih filozofa, psihologa i sociologa. Malo tko može objasniti što sve podilazi pod tu vezu. Neke majke i djeca imaju gotovo jednake crte lice, druge imaju slične karakterne osobine, a za treće je na prvi pogled teško pronaći sličnosti. Bilo kako bilo, svi znaju da nitko i ništa ne može zamijeniti majčinu ljubav, stoga svim majkama želim sretan Majčin dan!