2 jednostavne vježbe s kojima ćete prestati pušiti

| Lifestyle |

Pixabay

Prestanak pušenja nije nimalo lagan zadatak. Naprotiv, proces odvikavanja je veoma iritantan, mukotrpan i dugotrajan.

U prodaji je mnogo proizvoda koji navodno pomažu prestanku pušenja. Najpopularniji način prestanka pušenja je korištenje nikotinskih žvaka ili flastera, no uspjeh nije zagarantiran. U nastavku pročitajte kako jednostavnim vježbama možete prestati pušiti. Ne košta ništa, a mnogi su uspjeli.

Riječ je o vježbama disanja, koje se uspješno koriste u jogi jer pomažu razvoju i treniranju dišnih puteva i čišćenju organizma od neželjenih efekata pušenja.

Vježbe su jednostavne i potrebno ih je ponavljati ujutro i tijekom dana,odnosno kad god se pojavi želja za cigaretom. Obično nakon ovih vježbi želja za pušenjem nestaje.

Prva vježba

Kada osjetite jaku želju za pušenjem izađite na svjež zrak. Uspravite se i opustite se. Duboko udahnite i zadržite dah nekoliko sekundi. Zatim polako izdahnite. Na kraju izdaha ponovno zadržite  dah par sekundi . Ponovite vježbu 10 puta. Poslije ponovljenih vježbi ćete osjetiti blagu vrtoglavicu, koja je povezana sa zasićenjem mozga kisikom. Kao rezultat, želja za pušenjem nestaje na duže vrijeme.

Druga vježba

Sporo udisati zrak kroz nos i malo brže ga izdisati kada osjetite želju da zapalite cigaretu. Možete sebe poistovjetiti s parnom lokomotivom da bi vježba bila ne samo efikasna, već i zabavna. Vježbu počnite raditi polako i pojačavajte tempo. U jednom ciklusu uradite po 30 udaha i izdaha. Poslije svakog ciklusa odmorite se jednu minutu. Da biste dobili dobar rezultat, vježbu ponovite 5 puta.