13 stvari na koje se trebate fokusirati ovih blagdana

| Lifestyle |

@hm
@hm

  Nije nikakva tajna da blagdani mogu ozbiljno uznemiriti naše stanje uma. Umjesto da ove godine brinete o svakom detalju, radije fokusirajte svoju energiju na stvari koje su stvarno važne. Kako bismo vam pomogli da se maksimalno pripremite za nadolazeće blagdane, donosimo 13 stvari na koje biste trebali (ili ne bi trebali!) fokusirati svoju pažnju.

1. Ne znate profesionalno zamotati poklone? Ne paničarite. Napravite veliki "bonbon" od poklona umjesto da uredno pokušavate izjednačiti linije papira. 

2. Pošaljite unaprijed čestitke najmilijima. Odluka koju nikad nećete požaliti.

3. Nemojte biti pre strogi prema sebi ako ove sezone pojedete koji komad kolača viška. Sutra je novi dan i naravno da je nemoguće odoljeti svemu na blagdanskom stolu... 

4. Također, nemojte se brinuti ako vam netko za stolom usred večere kaže da je po novom vegetarijanac. Kako ste mogli znati? 

5. Ako vam je kuća preko blagdana ujedno i hotel za obitelj, pobrinite se da je vašim gostima sve najvažnije na dohvat ruke kako vas ne bi morali pitati za svaku stvar koja im zatreba.

6. Osim ako ne postoji neka ozbiljna drama, stvarno nije vrijedno misliti na to gdje će koji član obitelji sjediti za blagdanskim stolom. 

7. Savjet: ovo nije vrijeme za isprobavanje novih recepata. Držite se klasičnih jela koje znate da odlično pripremate i svi ih obožavaju!  

8. Znamo da imate jako puno na umu trenutno, ali pokušajte se maksimalno držati svog uobičajenog rasporeda. Ako obično ujutro trčite ili vježbate, nastavite s tom navikom - samo ovog puta pozovite nekog člana obitelji sa sobom. 

9. Iskoristite blagdane kao izgovor da budete turist u vlastitom gradu. Što ćete prvo, klizanje ili lokalni muzej?

10. Donirajte svoje vrijeme humanitarnoj udruzi po vlastitom izboru.

11. Iako vam je inbox pun poziva na tulume, nije nužno da otiđete baš na svaki. Zamijenite svoju party haljinu s pidžamom koji put. 

12. Kupite karte za Orašara. Ili božićni film u kinu. U redu je ponekad pokleknuti pred ovim tipičnim blagdanskim zabavama. 

13. Nagradite se za preživljavanje blagdanske sezone tako da u raspored staviti i poslije-blagdanski detox. Pod time mislimo detox od obitelji, prijatelja i svih obaveza koje su vas do sad opterećivale. Odite na manikuru, u shopping, zakažite sat vremena masaže. Kako je lijepo opustiti se...