10 kratkih za: Borisa Đurđevića i Valeriju Novak

| Lifestyle |

Boris Đurđević i Valerija Novak. Zaljubljeni i sretni. Prvi par u našoj rubrici "10 kratkih za" On - uspješan glazbenik, član grupe Colonia, piše glazbu, stihove i aranžmane za Coloniu i druge izvođače. Dok Ira i Kameni odrađuju gaže po obali, Boris je završio aranžman za novu pjesmu Jelene Rozge "Obožavam" koja izlazi upravo danas te glazbu, stihove i aranžman za pjesmu Slavonia benda "Prokleto je"Ona - uspješna poduzetnica i od nedavno spisateljica, nedavno promovirala svoj prvi roman, novo ljetno hit-štivo: "Kako preživjeti prekid, a da se ne preselite u septičku jamu" koje se izvrsno prodaje, a već piše i nastavak istog, radnog naziva "Preko posla do kreveta"...

Gdje ljetuju, kako se opuštaju i što ih posebno veseli raditi ljeti odgovorili su za Wall.hr u duetu.

1. Gdje ćete se odmarati ovo ljeto?

Boris: Pojma nemam, nismo još odlučili sve, ali sigurno idemo uskoro na Pag.
Valerija: Nismo se još odmarali, samo rad, red i disciplina. Idemo uskoro put Paga, a za dalje ćemo usput odlučiti, volim ljetovati stihijski.

2. Vaš idealan odmor je:

Boris: Kad odem negdje gdje me nitko ne poznaje, ustajem kad hoću, radim što hoću, jedem što hoću i kad nema oko mene "debosa" koji me tjeraju da idem na plažu u 9 ujutro. Zapravo mi je najdraže kad sam sa svojom dragom pola dana u krevetu, a pola dana u kuhinji, bez obzira gdje se nalazili.

Valerija: Otok, koktel, lounge glazba, voljena osoba i dobra knjiga. Sve to uz puno maženja i nježnosti. Sreća. Idealan odmor je sreća.

3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu?

Boris: I jedno i drugo, s tim da ljetovanje u inozemstvu mora podrazumijevati zaista atraktivnu lokaciju da bih se na tu opciju odlučio.
Valerija: Za sad ljepše uspomene imam iz Hrvatske, naša mi obala je prekrasna.

4. Koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili?

Boris: Cijela Istra mi je prekrasna, a volim i Dubrovnik. Najljepša mjesta u kojima sam bio u inozemstvu definitivno su mi London, Pariz i Maldivi.
Valerija: Od otoka Dugi otok i definitivno Pag koji obožavam, a od gradova na obali rado se vraćam u Zadar i Rovinj, imaju dušu. U inozemstvu su mi se najviše svidjeli Barcelona, Bruxeless, Canness i London. London mi je najdraži grad na svijetu.

5. Volite li više aktivan ili pasivan odmor?

Boris: Pasivan do bola, al' priznajem, ne idem na odmor nikad bez laptopa.
Valerija: Rekla bih više da volim pasivan odmor, ali ako uključimo ludovanje na after-beach partyima i česte noćne provode, mislim da sam onda više pobornik aktivnog odmora. Ipak, na plaži nikad ne radim ništa, čak mi se ne da ni okrenuti na drugu stranu, a plivam samo kad me se natjera. Prava sam horoskopska Lavica.

6. Volite li se sunčati (pržiti) na suncu ili preferirate hlad?

Boris: Preferiram hlad, kafić, hladnu pivu i dobru klopu, a volim i namazat dragoj leđa. Zapravo, toliko sam bijel da moram preferirat hlad, a i ne volim kad mi se ljudi smiju.
Valerija: Volim se pržiti na suncu, ali stalno kukam kako je vruće pa se bacim u more, a onda kukam kako mi je hladno. Hlad mrzim.

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati ovo ljeto?

Boris: Čitam raznu literaturu, a nedavno sam si kupio "Faktor sreće" Richarda Wisemana pa ću krenut s tim u debeloj hladovini.
Valerija: Obožavam knjige i imam ih hrpu, a uvijek mi je krivo što ne stignem i više čitati izvan sezone godišnjih odmora. Trenutno čitam prvi draft novog nastavka svoje knjige, a svakako ću pronaći vremena i za knjigu od Žuži Jelinek.

8. Što najviše volite jesti i piti tijekom ljeta?

Boris: Najviše volim ribu na gradele, škampe na buzaru i čašu dobrog vina. Lubenice preko dana trpam u sebe kao da sutra ne postoji. Obožavam.
Valerija: Najviše volim jesti sve iz mora, obožavam morske plodove, škampe, hlapove, jastoge, ribe, a čak mislim da bih i ježa pojela, samo da me ne upikne. Ljeti se najviše volim rashladit dobrom pivom, ali i Radlerom, a broj jedan piće definitivno mi je koktel Cuba libre.

9. Što volite raditi ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate se, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?

Boris: Ljeti volim duge ljetne šetnje, sjedit po kafićima i osjetit miris mora, bit u dobrom društvu, tu i tamo odemo na koju predstavu ili koncert, a ljubim u svim tim situacijama.
Valerija: Ljeti najviše volim nositi ljetne haljinice i šetat se po obali, gledati mjesečinu i brojat zvijezde, pojest dobru ribu, a i veliki sam fan društvenih događanja tako da svakako posjećujem razne predstave i koncerte. Ljubim svog dragog i po ljeti i po zimi.

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Boris: Formula je da ne nosite posao sa sobom, napumpate luftiće prije dolaska na plažu, budete u dobrom društvu i s osobom koju volite.
Valerija: Manje je više, osim u slučaju kreme s visokim zaštitnim faktorom. Formula je: jednostavnost, ležernost i ne prevelika očekivanja. Okružit se osobama koje voliš i uživati u trenutku.