Zašto će sve žene nositi crno na dodjeli Zlatnog Globusa?

| Fashion |

Golden Globes

Kako se čini, crveni tepih Zlatnog globusa će 2018. godine biti mnogo tamniji nego inače. Navodno će se mnoge poznate žene Hollywooda ujediniti i u znak "tihog protesta" protiv seksualnog uznemiravanja na dodjelu Zlatnog globusa, 7. siječnja simbolično doći odjevene u crno.

Golden Globes

Ovaj Snažan potez dolazi nakon što je The New York Times objavio detaljan popis navodnih djela Harveyja Weinsteina u kojima se optužuje za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje mnogih, sada već moćnih i poznatih žena filmske industrije. Od tada, razne holivudske glumice odlučile su javno progovoriti o vlastitim iskustvima i susretima s ovim producentom, ali i mnogim drugim muškarcima filmske industrije koji su također krivi za seksualno uznemiravanje. Cilj ovog protesta je pokazati svijetu da se zlostavljanje žena više neće tolerirati, te da se svaki takav čin mora osuditi. Poruku koju ove žene žele poslati upućena je i ostalim zlostavljanim ženama, a njima se poručuje da ako su se nekada našle, ili se trenutno nalaze u takvoj situaciji da bi trebale biti dovoljno jake i progovoriti o tome kako bi zlostavljanju stale na kraj. 

Golden Globes

Ovo nije prvi puta da su slavne osobe iskoristile crveni tepih kao podlogu za traženje pravde i podizanje glasa. Naime, na dodjeli Emmy nagrada mnogi celebritiji pričvršćivali su plave vrpce na njihovu odjeću kao znak podrške American Civil Liberties Union-u (ACLU). To je organizacija za građanska prava koja radi na obrani i očuvanju pojedinih prava i sloboda zajamčenih Ustavom i zakonima SAD-a.