Zašto bi trebali nositi crveno rublje za Novu godinu

| Fashion |

Instagram / @kiabi_italia

Pitate se zašto svi govore kako crveno donje rublje za Novu godinu donosi sreću? Odakle je krenula tradicija i što bi trebali učiniti s tim rubljem nakon? Donosimo vam sve detalje ovog zanimljivog vjerovanja.

Ako vjerujete talijanskoj tradiciji onda ćete sigurno 31. prosinca ispod svoje elegantne i svečane odjeće obući crveno donje rublje. Vjerovanje je da onaj tko nosi crveno rublje na prijelazu godine, nova godina bit će mu ispunjena ljubavlju, strasti i erotizmom.
Ima smisla, jer crvenu boju već i percipiramo na taj način. Kada smo u zavodničkom raspoloženju odlučujmo se za crvenu ruž i crveni lak za nokte.

Instagram / @r.e.d.lingerie

Međutim, ovaj običaj ima i par dodatnih stvari na koje bi trebali pripaziti. Naime, crveno rublje ne možete kupiti sami, već ga trebate primiti kao poklon. A za one koji se uistinu žele držati svih pravila, nakon povratka kući s novogodišnjeg partyja trebali bi crveno rublje koje ste nosili baciti i na njega zauvijek zaboraviti, jer jedino tako ćete osigurati da ova ''čarolija'' uistinu se i ostvari.

Kako bi vam pomogli u izboru one prave crvene nijanse savjetujemo vam da ako imate tamniju boju kože 'na poklon' dobijete rublje u narančasto-crvenoj nijansi, a ako ste blijede puti izaberite vatreno crvenu boju.