Sienna Miller i Lily James glavne su Burberry zvijezde ovih blagdana

| Fashion |

Burberry se okrenuo kinematografiji za svoju blagdansku kampanju 2016. Režiser Asif Kapadia i scenarist Matt Charman, stvorili su dramatičan trominutni film koji prepričava dio Burberryjeve povijesti. Irski glumac Domhnall Gleeson glumi Thomasa Burberryja, dok Sienna Miller utjelovljuje njegovu prvu ljubav. 

Dominic West glumi ulogu Ernesta Shackletona, istraživača koji se oblačio u Burberry gabarden za svojih nekoliko ekspedicija na Antarktiku. Također, glumica Lily James pojavljuje s eu ulozi pilotkinje Betty Dawson. Kratki film fokusirao se na fikcijski ljubavni trokut, ali se i referirao na prvi svjetski rat.

 

Pisac Matt Charman o blagdanskoj kampanji je izjavio: "Radnja filma je vrti oko toga kako je jedan običan čovjek donio nešto neobično svijetu. Thomas Burberry stvorio je materijal koji se zove gabarden i time je promijenio brojne živote. Promijenio je ono što je bilo nemoguće za neke ljude, u smislu odlaska na daleka mjesta, mjesta koja ljudsko tijelo ne bi bilo u stanju izdržati bez nečega čime bi se zaštitili. To je bio proizvod koji je mogao mnoge stvari, pomogao je ljudima poput Shackleton da odu na Antarktik, ali i pilotima da izvedu nevjerojatne letove velikih udaljenosti - dozvolio je ljudima da sanjaju, a Thomas Burberry ih je pretvorio u stvarnost." 

The Tale of Thomas Burberry