Proljeće/ljeto 2018. označava početak novog Dieselovog dizajna

| Fashion |

„Želio sam sve pomiješati” objašnjava umjetnički direktor Diesela, Nicola Formichetti. “Rock, sportski, klasičan i formalni stil uz Dieselov DNA postaje nešto novo, cool i opušteno.” Kolekcija potiče samoizražavanje i spajanje kontrasta kako bi se dobio jedinstveni stil. Lookbook je nastao u suradnji sa škotskim umjetnikom Portis Waspom, a osim njega u našoj galeriji se nalazi i basic lookbook kolekcije. 

Diesel 2018.

“Oduvijek sam volio otkrivati nove digitalne umjetnike, Portis je jedan od vrlo zanimljivih”, izjavio je Formichetti.  “Ono što on stvara vrlo je suvremeno. Radi s animacijama i fokusira se na Instagram. Veliki sam obožavatelj njegovog rada.” 

Diesel 2018.

Kolekcija proljeće/ljeto 2018 inspirirana je Burning Men festivalom, najvećim umjetničkim festivalom na otvorenom koji se održava u pustinji. Jarke boje i bezbrižan festivalski duh te lakoća odijevanja u fokusu su kolekcije. Posebna pažnja posvećena je autentičnom izblijeđenom traperu  iz 90-ih godina prošlog stoljeća. Poznati logo Diesel do sada korišten u oglašavanju po prvi put pojavljuje se na odjeći kao ogrebotina te na traperu u obliku trake. Suvenir jakne, parke, bomber jakne i motociklističke jakne u kontrastu su s jakim grafičkim printovima i tie dye kamuflaža uzorkom.

Diesel 2018. 

Ellen Green tattoo umjetnica kreirala je tattoo print koji se pojavljuje na haljinama , donjem rublju i artiklima gdje je koža ručno bojana. Kultne SKB tenisice evoluiraju s novim printevima i novim pletenim dizajnoma novitet je verzija tenisica s elastičnom trakom na vrhu. 

Diesel 2018.