Prekrasna kampanja za još bolju kolekcije domaće dizajnerice Lore

| Fashion |

Loreta Gudelj, dizajnerica brenda Loré predstavlja novu kampanju za kolekciju Las Coloradas/Puebla prikazanu na nedavnom Ljubljana Fashion Weeku inspiriranu meksičkim prirodnim lokalitetom, ružičastom lagunom na poluotoku Yucatán, kolonijalnom arhitekturom Pueble i Guadalajare te umjetničkim djelima Daniela Burena izvedenim u Hospicio Cabañas Capilla Tolsá.

Lore proljeće/ljeto 2018

Sukladno bojama inspiracije dizajnerica je birala tonove ružičaste i plave koje podsjećaju na lagunu te intenzivne boje čija inspiracija su svodovi Burenovog oslika kapele. Kolekcija je u potpunosti izvedena od rustikalnog bojanog lana i svile, a na dijelu je materijala rađen ručni vez u skladu s autohtonim meksičkim florealnim motivima te sitotisak na lanu s autohtonim astečkim uzorkom. 

Lore proljeće/ljeto 2018

Moramo priznati da se ne možemo odlučiti jesu li nam ljepši vizuali kampanje ili kolekcija. Poznato je kako Loreta svoju inspiraciju pronalazi u zemljama Latinske Amerike gdje je i živjela, a nama je drago što tu svoju fascinaciju tim prekrasnim zemljama pretvara u ovako divne odjevne komade i umjetničke projekte.  

Lore proljeće/ljeto 2018

Za vizuale kampanje zaslužan je Franjo Matković koji je zajedno s dizajnericom i vrtnim centrom MBM osmislio koncept uklapanja autohtonog bilja i oblaka karakterističnog prizora za Las Coloradas. Zaštitna lica kampanje su Petra Ugljarević i Ingrid Nikolić (za Relatum Model Management), šminku potpisuje Petra Sever (za Illamasqua i NovAge Oriflame), a kosu Vanessa Žigić (za Matrix).

Lore proljeće/ljeto 2018

Loré odjevni predmeti uvijek su izvedeni od prirodnih materijala bez dodatka sintetskih vlakana s naglaskom na ručnu proizvodnjute uključuju haljine, hlače, bluze, košulje i topove u različitim krojevima s čestim motivom volana koji su tradicionalni element meksičkih nošnji. Kolekciju su upotpunili modeli sandala s vezom UPcollection iz Mass Hrvatska u bojama odjevnih predmeta. 

Lore proljeće/ljeto 2018