Poznati street style bloger Facehunter gost je Dreft Fashion Weeka Zagreb

| Fashion |

Yvan Rodic
Yvan Rodic

Yvan Rodic, jedan od najpoznatijih svjetskih street style blogera po drugi put će gostovati na Dreft Fashion Weeku Zagreb koji se ove sezone održava od 09. do 11. svibnja na poznatoj lokaciji u Hypo centru. Prijatelj DFWZ-a, ovog puta dolazi kao poseban gost Drefta kako bi sudjelovao na konferenciji za blogere i modne urednike, a gostovanje će iskoristiti i za promociju svoje nove knjige „A Year in the Life of FaceHunter“. Jedan od vodećih svjetskih street style blogera na konferenciji će održati predavanje kako bi s okupljenim blogerima iz Hrvatske i regije podijelio svoja iskustva o stvaranju i vođenju svog bloga poput malog businessa što čini idealnu priliku da svi zainteresirani iz prve ruke saznaju sve vezano za svjetsku street style modu kao i da međusobno razmijene iskustva pisanja i uređivanja modnog bloga.

Yvan Rodic, svjetski putnik koji gotovo svakodnevno obilazi svjetske modne centre poput New Yorka, Milana, Londona ili Pariza, trodnevni boravak u Zagrebu i gostovanje na Dreft Fashion Weeku Zagreb iskoristit će kako bi iz prvog reda pratio vodeće modno događanje u Hrvatskoj i pogledao novosti na domaćoj modnoj sceni. U stalnoj potrazi za interesantnim modnim izričajima i jedinstvenim stilovima, Yvan će s velikom pažnjom pratiti sve modne revije i ostale aktivnosti vezane uz DFWZ što je idealna prilika za sve posjetitelje i goste DFWZ-a da „zapnu“ za objektiv njegove kamere. Imate čak tjedan dana da osmislite svoju najluđu, najkretivniju i najatraktivniju kombinaciju i da osvojite Facehuntera!

Yvan Rodic
Yvan Rodic

U četvrtak 09. svibnja, prvog dana DFWZ-a, Yvan će sudjelovati u radu bloger konferencije gdje će održati i kratko predavanje za sve posjetitelje. Konferencija počinje u 17:00 sati i uključivat će okrugli stol na kojem će se raspravljati o najaktualnijim temama iz svijeta mode i blogera, poput iskustava u suradnji blogera i brendova, međusobnih očekivanja, etičkih normi i transparentnosti kod pisanja sponzoriranih blog postova, odnosa modnih blogera i modnih novinara i dr. Voditeljica konfrencije je šarmantna Petra Nižetić, a osim Yvana kao gosti će sudjelovati i modni urednici, istaknuti hrvatski modni blogeri te predstavnici velikih tvrtki koje redovito surađuju s blogerima.

Broj mjesta za sudionike konferencije je ograničen, a prvih 30 prijavljenih dobit će Dreftov poklon iznenađenja. Prijava i akreditiranje za sudjelovanje na konferenciji moguće je na internetskoj stranici DFWZ-a. Nakon bloger konferencije, a prije početka modnih revija, Yvan će na Dreftovom VIP korneru održati promociju i potpisivanje svoje nove knjige „A Year in the Life of Face Hunter“. U toj knjizi ne govori se samo o zaljubljenicima u modu, već i o cijelim gradovima čiji im modno osviješteni stanovnici daju poseban karakter, utječu na kulturu i život kao nepresušan izvor inspiracije.

Yvan Rodic: A Year in The Life of Face Hunter
Yvan Rodic: A Year in The Life of Face Hunter

U subotu, 11. svibnja , posljednjeg dana DFWZ-a, Yvan će u Dreftovom VIP korneru novom pobjedniku modnog natječaja Dreft Next Generation uručiti  vrijednu nagradu koja i ove sezone uključuje poklon ček u vrijednosti od 1.000 eura namijenjenih za izradu kolekcije. Osim čeka, pobjednik će svoju nagrađenu kolekciju predstaviti na sljedećem DFWZ-u u studenom ove godine, a Dreft će mu omogućiti i snimanje prvog lookbooka. Na ovoj način Dreft nastavlja podupirati mlade dizajnere kao i prethodnih sezona, a mladim i neafirmiranim modnim dizajnerima ovo je uistinu velika prilika kako bi demonstrirali svoj talent, predstavili ga široj javnosti i zakoračili u svijet mode.

Program blogerske konferencije donosimo u nastavku: 

Dreft blogger conference agenda

May  9, 2013, DFWZ day 1.

Start:                     17:00h

Place:                   Hypo centar Zagreb,  Slavonska avenija 6

Moderator:        Petra Nizetic,TV host & fashion blogger

Estimated duration of conference: 17:00 – 19:30.

Schedule:

 

1.       Special guest presentation, 17:00 – 17:45.

 

Yvan Rodic, The Face Hunter:to share his experience of working with big brands in the last two years and creative process behind writing and putting together his new book „A yearin a life of Face Hunter“.

 

2.       „Bloggers & brands cooperation“, 17:45 – 18:45.

 

Fashion, lifestyle, beauty bloggers and brand representatives of beauty, fashion and consumer goods companies to share their experience and expectations when working together, bloggers approach to ethical codex - transparency when writing sponsored posts/features/product reviews, advice/experience on how to monetize on the blog, brands to share their expectations and selection process when planning blogger cooperations and expectations on how to communicate with brands PR teams and agencies.

Discussionparticipants:

Yvan Rodic – world known street style blogger, author of 2 books

Lena Plestina –brand manager, Orvas plus d.o.o.

Lucija  Josipović –PR manager, Avon Croatia

Aleksandra Dojčinović – fashion designer,  Lei Lou by Alex Dojčinović

Vesna Melkić – popular Croatian beauty blogger

Katarina Štimac – fashion blogger, communications leader for F&C Central Europe , P&G

Ana Bacinger – popular Croatian fashion blogger

 

3.       „Relationship between bloggers and fashion editors“, 18:45 – 19:30.

 

Relationship between fashion bloggers and fashion media representatives in Croatia/worldwide, examples of cooperation between bloggers and traditional fashion media in Croatia, how did the trend of people journalism/blogging change the fashion industry overall.

Discussion participants:

Selma Terlević –editor in chief, Grazia lifestyle monthly magazine

Lucija Biondić – editor in chief, fashion portal www.moda.hr

Ivan Friščić – fashion expert

Marko Banjavčić – fashion blogger and fashion journalist

Ana Mandekić – Croatian beauty blogger, beauty editor at Moda.hr portal

 

4. Yvan Rodic, The Facehunter – book signing,19:30 -20:00.