Potpuno smo se zaljubili u novu Kaftan studio kolekciju

| Fashion |

Kaftan studio kolekcija proljeće/ljeto 2016. koloristički je inspirirana pejzažima francuskog impresioniste C. Moneta. Silueta ove sezone je lagana, konkretna, posjeduje prepoznatljivu Kaftanovu senzualnu prefinjenost i eleganciju. Transparentne dizajnerske forme su obogaćene razigranim ručno rađenim detaljima i cvijetnim uzorak. Duž čitave kolekcije su prisutni mekani materijali, forme su jasno definirane minimalističkim dizajnerskim potezima te nedvosmisleno sugeriraju na visoku dozu estetike. Kaftan studio s novom kolekcijom ponovo akcentira ljepotu i nježnost žene, nudeći kvalitet izrade i siguran dizajnerski potpis autora.

Kafan studio je modni i dizajn studio iz Sarajeva čiji su osnivačice sestre dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžic Adilović. Dizajnom se profesionalno bave 14 godina, a prije 5 godina su osnovale Kaftan studio, koji se nalazi u samom centru Sarajeva. Iza njih su brojne kolekcije, haute couture komadi, svečane haljine, ali i neke veoma zanimljive umjetničke suradnje te kostimografije za kazališne predstave i filmove.  Kaftan studio vjenčanice su najomlijenije među mladenkama te su mnoge rekle svoje sudbonsono "da" upravo u Kaftan studio ručno rađenim i prekrsano dizajniranim vjenčanicama.

Kaftan studio proljeće/ljeto 2016

Klijenti su prepoznali Kaftan studio kao mjesto gdje mogu dobiti dobar, kvalitetan dizajnerski komad u punom smislu te riječi, tako da su se njihovi radovi i klijentice ubrzo našle na naslovnim stanicama svih magazina u BiH. Poznate dame su upravo Kaftanove kreacije nosile i na filmskim festivalima u Cannesu, Berlinu a posebno na Sarajevo Film Festivalu.  Mnogi kažu da je upravo zahvaljujući dizajnu Kaftan studia crveni tepih na Sarajevo Film Festivalu dobio i jednu novu dimenziju. Naime, iako je crveni tepih SFFa odavno prisutan, do prije nekoliko godina unazad se i nije baš puno obraćala pažnja na to u čemu ćete se pojaviti na crvenom tepihu SFF-a. Sve je više manje bilo casual - međutim ubrzo nakon što su se pojedine dame pojavljivile u kreacijama Kaftan studija, "osvojile" su naslovnice svih BH magazina. Postavio se i jedan dodatni fokus na red carpet koji je pored filmskog postao i modni, upravo kao što je to i slučaj sa svim festivalskim red carpetima u svijetu.

Kaftan studio proljeće/ljeto 2016

Ono po čemu je Kaftan studio specifičan je ručni rad po mjeri klijenta te finoća izrade kreacija kao i potpuna posvećenost svakoj klijentici bez obzira bila to osoba iz javnog života ili dama koja želi lijepo izgledati u svečanim ili privatnim prigodama. Klijentice Kaftan studija su žene svih starosnih dobi koje traže unikatni rad po njihovoj mjeri te kvaliteti prije svega. 

Nermina Hodžić i Emina Hodžic Adilović