Počinje Dreft Fashion Week Zagreb

| Fashion |

Dreft Fashion Week Zagreb kampanja
Dreft Fashion Week Zagreb kampanja

Večeras u 20:30h u Hypo centru na Slavonskoj aveniji 6 počinje jubilarni 20. Dreft Fashion Week Zagreb F/W 2013./2014. Najdugovječnije i jedino internacionalno modno događanje u Hrvatskoj danas otvara vrata svim uzvanicima, a pred nama su 3 revijalna dana s 15 kolekcija te partyi i raznolik popratni program.

Čast da svojom revijom otvori ovosezonski zagrebački tjedan mode pripala je miljenici zagrebačkih dama dizajnerici Kristini Burji i njezinom brandu Krie designu. Ove sezone Kristina se pridružila brojnim poznatima u akciji prikupljanja sredstava za sklonište za nezbrinute životinje Dumovec i posebno za njih izradila majice koje će se prdavati na njihovom korneru u waiting roomu DFWZ-a. Zaštitno lice ovosezonske revije istinska je ljubiteljica životinja Vanja Mamić.  Nakon nje slijede gosti s londonskog Fashion Weeka, modni brand Tramp in Diguise, a slijede ga Dubrovkinja Zjena Glamočanin, gošča iz Bruxellesa Katrien Van Hecke i za sam kraj uvijek originalna Milena Rogulj. Mileninu najnoviju kolekciju Ragstime mnogi željno očekuju jer je već izazvala veliki interes. Naime, cjelokupna Milenina kolekcija izrađena je od odjeće koju je ona neumorno nekoliko mjeseci kupovala obilazeći kultni zagrebački Hrelić.  After party je u Hy Plazi u Hypo centru.

Petak započinje revijom prošlogodišnje pobjednice natječaja Dreft Next Generation natječaja Maricom Pažanin, a nastavlja se revijom Natalije Smogor i Maje Hrastinski. Negarin nam dolazi s London Fashion Weeka, a petak će zatvoriti uvijek zanimljiv Toni Rico. Ovosezonski spektakl u njegovoj režiji  u duhu je po njemu boljih vremena, točnije doba Yugoslavije i proslavom 10. godišnjice njegove modne marke Rico. Kako to obično biva u Tonijevom svijetu, party će se nastaviti u Hy Plazi karaokama pod nazivom „Totalni retro raspašoj“ i kasnijim models partyem u klubu Gallery koji ujedno otvara i svoju dugoočekivanu terasu.

Zadnji dan na rasporedu su Ivančica Hrustić, Ana Kujundžić, Henrietta Ludgate iz Londona te grand finale Ivane Popović ipoznatog dizajnera nakita Mladena Grubića. Ivana i Marko priključili su se akciji Europe Donne „Darujmo ružičasti život“ za kupnju lineralnog akceleratora pa će stoga njihove donirane stvari biti dostupne za prodaju u loungeu DFWZ-a. Uspjeh još jedne modne sezone biti će proslavljen u Hemingway loungeu i jednom od trenutno najpopularnijih zagrebačkih klubova The Roomu.

Kao i svake godine, generalni partner DFWZ-a Dreft organizira brojne aktivnosti tokom tri dana,  a ove godine ima i novost za sve zaljubljenike u svoje pametne telefone.

Tako je u četvrtak (9. 5. ) prva na redu konferencija za modne blogere, a kao poseban gost konferencije pridružit će se i poznati street style bloger Yvan Rodic. On će s domaćim i regionalnim blogerima te modnim novinarima podijeliti svoja iskustva i promovirati svoju novu knjigu „A Year in the Life of Face Hunter”. Konferencija će uključivati i okrugli stol na kojem će se raspravljati o aktualnim temama iz svijeta mode i blogera, Yvanovo predavanje i promociju njegove knjige u Dreft VIP korneru. Moderatorica konferencije bit će šarmantna Petra Nižetić, a ovo događanje predstavlja idealnu priliku za sve zainteresirane modne blogere da iz prve ruke saznaju sve vezano za street style modu kao i da međusobno razmijene iskustva pisanja modnog bloga.

U petak (10. 5.) pobjednica Dreft Next Generation natječaja Marice Pažanin predstavlja  svoju nagrađenu kolekciju, a za subotu je zakazano proglašenje novog pobjednika. Tri kandidata s najvećim brojem glasova Dreft Next Generation natječaja ulaze u finale, a konačni pobjednik/ica natječaja bit će predstavljen posljednjeg dana (subota, 11. 5.) ovosezonskog DFWZ-a, kada će mu poznati street style blogger Yvan Rodic uručiti vrijednu nagradu koja uključuje ček s iznosom od 1000 eura namijenjenih za izradu modne kolekcije.

Jedan od zanimljivih noviteta ove sezone definitivno je DFWZ smartphone aplikacija. Sve novosti i informacije vezane za ovosezonski DFWZ moći će se pratiti i putem mobilne aplikacije za pametne telefone. Novosti, slike s revija, informacije o dizajnerima kao i sve ostalo vezano za DFWZ nalazit će se na jednom mjestu, a sve treba napraviti je posjetiti internetsku ili FB stranicu Dreft Fashion Weeka Zagreb te preuzeti aplikaciju putem QR koda.

A one najbrže darujemo sa dvije ulaznice za bilo koju od večeri. Dovoljno je da na email adresu wallhr.nagradnaigra@gmail.com pošaljete ime i prezime i dan za koji želite ulaznice.