Nike briše rodne razlike najpoznatijim proizvodima

| Fashion |

Rodne razlike i granice postaju stvar prošlosti na svjetskim modnim pistama. Novi modni zakoni nalažu da se više ne morate odlučiti za muški ili ženski predmet.

Žene već desetljećima koriste muške predmete, a konačno se pojavljuju i reizdanja muških predmeta prilagođenih ženama. Ovaj trend pojavio se i u industriji sportske odjeće i obuće, a Nike je sada dva para klasičnih tenisica koje su tradicionalno bile dizajnirane za muškarce, ponovo izdao, ali u ženskoj varijanti.

S linijom 1 Reimagined, hit tenisice 80-ih godina, Air Force 1 i Air Jordan 1, su reinterpretirane za žene. Air Jordan 1 tenisice su, kao što ime implicira, stvorene 1984. godine posebno za košarkašku legendu Michael Jordana. Air Force 1 dizajnirane su dvije godine ranije za košarkaške profesionalce NBA-a. Kako to da su žene bile isključene iz ovih izdanja? Zato što su žene primljene u američki košarkaški savez tek 1996. godine.

Sada je napokon došlo vrijeme da se ove kultne tenisice konačno proglase i ženskima. Nikeov kreativni direktor obuće, Andy Caine, surađivao je s 14 žena kako bi zajedno stvorili 1 Reimagined liniju. U stvaranju linije sudjelovale su žene stručnjakinje za odabir boje i materijala, kreativne direktorice i dizajnerice cipela. Rezultat udružene ženske snage je pet novih dizajna za svaki od modela Air Force 1 i Air Jordan 1