Najbolji baloneri u high street ponudi

| Fashion |

Instagram / @heidiagerber

Postoji jedan klasik koji nikada ne izlazi iz mode, a svaku jesen iznova uživamo u njemu. 

U 19. stoljeću baloner je služio kao zaštita vojnicima od vjetrovitih vremenskih uvjeta. Danas je baloner apsolutni must-have. Svakoj modno osviještenoj ženi, baloner je osnova jesenske garderobe.
Baloner je osmislila i stvorila engleska dizajnerica Thomas Burberry, a ostalo je povijest. To je jedan od najpoznatijih dizajna u svijetu mode i apsolutni je klasik. Za slučaj da si ne možete priuštiti onaj ''original'' Burberry baloner, donosimo vam vodič kroz high street ponudu balonera koja je uvijek zanimljiva i cjenovno prihvatljiva.

Kako bi se odjevni predmet mogao zvati balonerom, mora ispunjavati određene kriterije, a oni su:
- ne smije imati kapuljaču
- uvijek ima dvostruko kopčanje
- izrađen je od otpornih mješavina pamuka ili vune
- ima preklop na grudima, i pojas za vezanje oko struka
Naravno, nakon što su ovi kriteriji zadovoljni, sve podliježe beskonačnim opcijama i osobnim preferencijama.

Pravi klasik
Ako još uvijek nemate baloner, savjetovali bi vam da kao prvi izaberete što klasičniji model koji će vam biti osnova garderobe. Možete ga kombinirati uz apsolutno sve. Pristajat će elegantnim odjevnim predmetima, kao i onim svakodnevnim uz tenisice.

Zara 599,99 kn / Mango 799,99 kn

Boja za jesenske tmurne dane 
Nemojte se ustručavati boje. U jesensko i zimsko vrijeme najčešće posežemo za tamnim i jednobojnim odjevnim predmetima, međutim ove sezone boje su u trendu i zato nemojte se bojati razvedriti dan sami sebi, kao i svima oko vas. 

Massimo Dutti / Zara / Orsay

Tamni klasik za sve prigode

Ako ipak preferirate tamne boje za jesen, donosimo vam tri balonera koja ćete brzo i jednostavno uklopiti u garderobu. Usudite se kombinirati ih za zanimljivim čizmicama u boji, a ako ste pravi klasičar, prošetajte ga uz crveni ili trenutno hit tamni bobičasti ruž za usne. 

Stradivarius 379,90 kn / Zara 549,90 kn / United Colors of Benetton