Modni klonovi u režiji Ivane Popović čekaju nas na pisti DFWZ-a

| Fashion |

Kampanja Ivane Popović
Kampanja Ivane Popović

Zadnji dan Dreft Fashion Weeka Zagreb, za sam kraj, u subotu, akademska kiparica, modna dizajnerica i umjetnica Ivana Popović zajedno s poznatim dizajnerom nakita Mladenom Grubićem na pisti priprema pravi umjetnički spektakl u njenom stilu. Po prvi puta na pisti će se pojaviti 22 potpuno nova lica, mlade djevojke, a među njima i Ivanina kćer Luna i kćer Suzy Josipović – Hannan.

Povodom revije, Ivana i Mladen snimili su foto i video kampanju koja znakovito povezuje njihovu reviju s humanitarnom akcijom udruge Europa Donna u kojoj sudjeluju. Kampanju je snimio Robert Smith, poznati redatelj koji živi i radi u Londonu. Video dio kampanje Ivana, Mladen i Robert predstaviti će na samoj reviji.

Ivana Popović o onome što nam priprema za zadnji dan Dreft Fashion Weeka otkrila je:

 „Cijela revija je jako mladenačka, u kvalitetnim materijalima poput svile, s kontrastima- ručno obojanom ili crnom svilom, posvećena je mladim djevojkama koje se moraju odlijepiti od Facebooka i ostalih modernih tehnologija, moraju biti svoje, drugačije, nesputane, neopterećene glupostima i lažnim vrijednostima, moraju putovati, upijati znanja, stjecati iskustva, to su moje žive promatračice, a svaka je drugačija, baš kao i moji promatrači – svaki je od njih 10.000 drugačiji, ne postoji isti...“ kaže Ivana i nastavlja: „Poanta je da ne budu ničiji klonovi, da ne liče jedna na drugu kao što u stvarnosti liče (mažu obrve, puče usne, ističu grudi...), poanta je da se istaknu, izdvoje znanjem, obrazovanjem, pameću, da zaista budu – samo svoje, u svakom smislu. U ovoj priči/reviji putuju svijetom vlakom za mlade Interrail, iz grada u grad...“ 

Ivana nam nije htjela otkriti ništa više, ali zatoje Mladen Grubić objasnio svoju suradnju s ovom osebujnom umjetnicom i DFWZ-om: Ovosezonski Dreft Fashion Week Zagreb pruža nam iznimno zadovoljstvo iz nekoliko razloga. Dizajnirao sam posebnu kolekciju nakita za "presvilene" Ivanine  haljine gdje se na obostrano zadovoljstvo prepuštamo najvećem modnom događanju.Iznimno nam je drago što cijela priča ima i humanitarni karakter i što će prodaja naših radova pridonijeti humanitarnom projektu "Darujmo ružičasti život".Priča od svilenih haljina do ogrlica od staklenih perli i mjedi putuje poput satelita kroz snove. Kraj priča nema jer putovanje traje od emocija do strasti..,. a cjelokupni koncept ima poruku: kako bezbrižnost spava i živi san.

Kao što smo već spomenuli, svojom revijom Ivana Popović i Mladen Grubić pridružuju se humanitarnoj akciji „Darujmo ružičasti život“ dio koje je već Ivana bila sa svojom izložbom „Promatrači“ na koju se nadovezuje ova revija.

Ivana Popović poznata je po svom angažmanu u aktivnostima vezanim za borbu protiv raka dojke, posebice zato što se i sama bori s ovom opakom bolesti.  U sklopu Dreft Fashion Weeka Ivana će posebno izrađenim ljetnim majicama i rokovnicima za žene Moj planer by Ivana Popović, a koji će biti na prodaju na DFWZ-u na humanitarnom korneru „Europe Donne“ u Hypo centru, dati svoj doprinos projektu «Darujmo ružičasti život» s ciljem kupnje linearnog akceleratora, a pridružio joj se i MladenGrubićkoji je svoje 22 ogrlice donirao ovoj hvalevrijednoj akciji, a čije će se ogrlice također moći odmah i kupiti.

EUROPA DONNA

Europa Donna je europska koalicija za borbu protiv raka dojke te neovisna i neprofitabilna organizacija čiji su članovi grupe i podružnice iz zemalja diljem cijele Europe. Europa Donna Hrvatska dio je navedene koalicije i time krovna organizacija u Hrvatskoj, čiji su ciljevi: promicanje edukacije, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinska i psihosocijalna rehabilitacija, palijativna skrb i povećanje sredstava za istraživanje same bolesti.

Europa Donna je početkom 2013. godine pokrenula veliki i izuzetno vrijedan projekt «Darujmo ružičasti život». Europa Donna u realizaciju ovog projekta krenula je u suradnji s Hrvatskim senološkim društvom – stručnim društvom Hrvatskog liječničkom zbora, a s ciljem kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, aparata za jednokratno zračenje. Ovim aparatom uvelike bi se smanjilo emitiranje zračenja nad oboljelima i tok liječenja, ali olakšao bi se i sam oporavak oboljelih.

Projekt je započeo 21. veljače 2013. godine humanitarnom revijom u Mimari, a njegov završetak očekuje se krajem 2013. godine velikim humanitarnim koncertom na Trgu bana Josipa Jelačića. Za kupnju aparata (prvi takav aparat u Hrvatskoj) potrebno je skupiti 700.000 eura, a uz veliki broj akcija koje će se održavati tijekom 2013. godine, svi oni koji su voljni pomoći to mogu učiniti i telefonskim pozivom na broj 060 8100 i na taj način pomoći ovu hvalevrijednu akciju.