Modna dizajnerica Jelena Bošnjak odškrinula vrata svijeta mitova i legendi

| Fashion |

Kroz svoju najnoviju kolekciju The Mystic dreams dizajnerica Jelena Bošnjak predstavila je prelijepe odjevne komade inspirirane umjetnošću prerafaelita.

Kao jedan od najekspresivnijih vidova umjetnosti moda je posvuda oko nas, no njena tumačenja mogu biti beskrajna. Ovako bi se u nekoliko riječi mogla opisati najnovija kolekcija Jelene Bošnjak, koja je u vrlo kratkom vremenu osvojila srca brojnih modnih sljedbenika. Dizajnerica sa splitskom adresom inspiraciju za kolekciju pronašla je u umjetničkim djelima prerafaelita, tajnovitog bratstva slikara iz 19. stoljeća koji su svojom otvorenošću i modernim pristupom slikarstvu izazvali pravu revoluciju u ustaljenim umjetničkim gledištima svoga vremena.

„Kroz cijeli svoj put u svijetu mode The Mystic dreams teži dubljem i simboličkom značenju. Osnovna je misao bila kroz modnu ideju i poseban estetski pristup oblikovati odjeću koja zrači arhetipskim svijetom mitova i legendi. Oscar Wilde je isticao tri osobine ovih umjetnika „koje engleska publika ne oprašta: mladost, snagu i entuzijazam.“ Navedene osobine te točke umjetničkog manifeta prarefealita platforma su na kojem i JB team gradi novu modnu ideju za skoro predstavljanje“ – izjavila je dizajnerica, koja je kreacije namijenila kako mladim djevojkama i poslovnim ženama, tako i pripadnicama ljepšeg spola koje preferiraju ekstravagantniji pristup odjevanju.

Bajkoviti elementi naziru se u prelijepo dizajniranim haljinama kojima notu ženstvenosti daju diskretne boje, prozračni materijali i igra crno-bijelim detaljima. Osim večernjih, kolekcija sadrži i dnevne varijante haljina i odjevnih kombinacija za svaku priliku te je sigurno da će lako pronaći put do novih modnih poklonika.

Pronađite i vi svoj kutak u svijet snova i mitova, otkrijte The Mystic dreams.