Manolo Blahnik prelazi s London na New York Fashion Week

| Fashion |

Manolo Blahnik
Manolo Blahnik

Manolo Blahnik, jedan od najpoznatijih "postolara" na svijetu za čijim cipelama žude žene diljem svijeta promijenio je modni tim za koji igra, a koje je u neku ruku globalno proslavila Carrie Bradshaw i serija "Sex i grad". Naime Manolo će ovu nadolazeću modnu sezonu svoju kolekciju za jesen/zimu 2014/15 predstaviti u New Yorku, umjesto u Londonu na kojem je u rujnu predstavio svoju zadnju kolekciju. Već je objavljeno kako će njegova revija biti na rasporedu 9. veljače u 11 ujutro u galeriji Chelsea u New Yorku. No ovo predstavljanje u New Yorku ne znači i definitivno napuštanje Londona.

Povodom revije u New Yorku, a ne u Londonu, slavni dizajner cipela je za britanski Vogue izjavio "Prošle sezone predstavljanje u Londonu za nas je bio pravi eksperiment jer nikada nismo bili ni na jednom Fashion Weeku u službenom rasporedu. Jednostavno - imali smo vrlo pozitivnu povratnu informaciju pa smo zato ove sezone odlučili dati šansu newyorškoj publici da dobiju uvid u to kako funkcionira moj svijet mašte. Sljedeće sezone možda se preselimo u neki novi grad - tko zna...? Želim direktno komunicirati svoj rad i svoju inspiraciju ljudima u raznim gradovima diljem svijeta."

Čini se kako Manolo Blahnik ipak nije prebjegao iz Londona i da će uskoro vratiti u londonski modni raspored jer je i dodao "Obožavam London, to je ipak moj dom. Nikako ga ne napuštam i svakako ću se uskoro vratiti u njega."