I

Kolekcija vjenčanica inspirirana filmom Doručak kod Tiffanyja

| Fashion |

Mala crna haljina dolazi u mnogim oblicima, ali jedna od najpoznatijih iteracija ove modne spajalice nalazi se u početnoj sceni 1961. filma Doručak kod Tiffanyja. U njemu, glumica Audrey Hepburn čeznutljivo gleda dragulje na prozoru Tiffany & Co draguljarnice. Ona je odjevena u haljinu koju je dizajnirao Hubert de Givenchy i nosi ogromne sunčane naočale dok drži kroasan u ruci. Ta scena svjetski je poznata i napravila je ovaj stil apsolutnim klasikom. Iako izgleda kao nevjerojatna inspiracija za vjenčanje, dizajner Reem Acra stvorio je zbirku svadbenih haljina baš po uzoru na ovaj kultni film.

Harper's Bazaar

Priznajući utjecaj filma, Acraov Instagram profil objašnjava: "To je bila čarolija te vrijedne scene koja je dovela Reem Acru ravno do Tiffany & Co. po dolasku u New York iz svog rodnog Libanona prije više od 20 godina."

Harper's Bazaar

U zadivljujućoj i glamuroznoj svadbenoj kolekciji ističe se crna haljina koja se odnosi na ikoničku scenu. Iako je možda haljina nekonvencionalna za vjenčanje, mlada koja ju nosi prekida tradiciju dok se istodobno časti s modnim klasikom. Acraovi dizajni sažeti su u niz dugih haljina vitkih silueta s malim dekolteom, ali tu se nalazi i mnogo čipke te nekoliko luksuznih bijelih vjenčanica.

Harper's Bazaar

Cijela kolekcija fotografirana je u Tiffany & Co. draguljarnici, a editorijal je snimljen za poznati časopis. Svaki izgled upotpunjuje dijamantni nakit iz najpoznatije draguljarnice na svijetu, jer ipak su dijamanti najbolji prijatelji svake žene.

Harper's Bazaar
BAZAAR