Jason Wu novi je kreativni direktor Hugo Bossa

| Fashion |

Modni dizajner Jason Wu novi je dizajner njemačke modne kuće Hugo Boss
Jason Wu

Kako je danas najavljeno, Jason Wu imenovan je kreativnim direktorom, odnosno glavnim dizajnerom ženske linije Hugo Bossa. Tridesetogodišnji Tajvanac sa stalnom adresom u New Yorku koji je svoju vlastitu marku lansirao 2007. godine biti će zadužen za cijelu žensku liniju njemačke modne kuće, uključujući ready-to-wear i modne dodatke.

Prva kolekcija Jason Wu za Hugo Boss biti će prikazana u veljači 2014. na tjednu mode u New Yorku. "Zajedno s vrhunskim znanjem i mogućnostima jedinstvenim za Hugo Boss laboratorije, planiram razviti snažnu, ženstvenu žensku kolekciju koja se suprotstavlja autoritetu koji ova kompanija ima u muškoj modi. Inače, stari sam fan tradicije Hugo Bossa i njihove težnje za savršenim krojenjem'' rekao je za britanski Vogue, Wu, koji će nastaviti raditi na svojoj modnoj marci koja se također sastoji od ready-to-wear linije te cipela i torbi koje se prodaju u 39 zemalja diljem svijeta.

"Apsolutno smo oduševljeni što u našem timu imamo takav talent kao što je Jason Wu," izjavio je čelnik Hugo Bossa, Claus Dietrich Lahrs. "Ovaj čin će odaslati snažnu i kreativnu poruku ženske Boss linije i pokazati našu obavezu da se fokusiramo još više na žensku stranu naše kompanije."

Jedva čekamo vidjeti što je Wu pripremi za Hugo Boss te hoće li ova modna kuća uspjeti u svom naumu da zavlada i ženskom modom kao što već godinama suvereno pliva u muškoj.