Hollywoodske dive potpuno bez šminke ispred fotoobjektiva Petera Lindbergha

| Fashion |

Peter Lindbergh za Pirelli // Nicole Kidman
Peter Lindbergh za Pirelli // Nicole Kidman

 Već drugu godinu za redom, Pirelli je odbacio uobičajeni seksi look za svoj 44. godišnji kalendar. Prošle godine, Annie Leibovitz usmjerila je projekt u sasvim novom pravcu te okupila inspirativne žene različite dobi, poput Yoko Ono, Serene Williams, Patti Smith i Amy Schumer; a ove godine Peter Lindbergh je postao prvi fotograf koji je slikao čak tri Pirelli kalendara.

Peter Lindbergh za Pirelli // Uma Thurman
Peter Lindbergh za Pirelli // Uma Thurman

Ovogodišnje izdanje također je prvo koje je u potpunosti - neretuširano! Lindbergh je okupio čak 14 svojih omiljenih žena Hollywooda: Nicole Kidman, Lupitu Nyong'o, Umu Thurman, Leu Seydoux, Rooney Maru, Kate Winslet, Robin Wright, Julianne Moore, Aliciju Vikander, Charlotte Rampling, Zhang Ziyi, Penelope Cruz, Jessicu Chastain i Helen Mirren. Lindbergh je također uključio i Anastasiju Ignatovu, rusku profesoricu politologije koju je upoznao na jednoj večeri prošle godine. Sve žene su snimljene u prirodnom izdanju, na kalendar pod nazivom "Emotional" dolazi u crno-bijelom izdanju.

Peter Lindbergh za Pirelli // Julianne Moore
Peter Lindbergh za Pirelli // Julianne Moore

Nakon dogovora s Pirellijem, Lindbergh (koji često govori protiv prekomjernog korištenja photoshopa u radu fotografa) je želio iskoristiti kalendar kao svoje viđenje stanja o ljepoti u današnje vrijeme. "Ljepota je samo komercijalan interes, a kao što možete vidjeti u magazinima, žene su lišene svakog iskustva i emocije. To je sasvim suprotno od onoga što ja želim. Ovo su najtalentiranije žene diljem svijeta kojima se osobno divim. Emocionalne su i upravo sam to htio prikazati.", rekao je Lindbergh tijekom službene press konferencije u Parizu.

Peter Lindbergh za Pirelli // Robin Wright
Peter Lindbergh za Pirelli // Robin Wright

Novi kalendar je poziv ka vraćanju prirodnoj ljepoti, vraćanju pravim ženama. Svi modeli su fotografirani između Kalifornije, New Yorka, Londona, Francuske i Berlina tijekom protekla dva mjeseca - jako malo makeupa, frizura i odjeće je uopće bilo uključeno. Sve žene su se s potpunim povjerenjem predale u ruke Lindbergha, koji već više od 40 godina iz žena izvlači upravo ono najbolje. 

2017 Pirelli Calendar unveiled