Gigi Hadid za CR Fashion Book Carine Roitfeld

| Fashion |


Zadnjiih par godina Carine Roitfeld je motu "Ono što ne možeš u tuđoj kući, radi u svojoj" dala potpuno novo značenje izdavanjem vlastitog modnog časopisa CR Fashion Book. Jedna od najjačih francuskih i svjetskih modnih akterica, bivša urednica kultnog francuskog Voguea koja je na elegantan način "otjerana" iz Conde Nast kuće i zamijenjena s Emmanuelle Alt, u CR Fashion Booku radi gotovo sve ono što u sklopu Conde Nasta nije mogla ni sanjati.  

Iako njena "modna biblija" izlazi dva puta godišnje, svakih 6 mjeseci, moramo se složiti kako je modno jača od bilo kojeg časopisa. Carine Roitfeld za svaki broj okupi najveće umjetnike i stručnjake koje modni svijet danas ima i izbaci broj o kojem se priča dulje nego o nekom Vogue izdanju.

Da su Anna Wintour i ona na ratnoj nozi već dugo govori i sama činjenica o odabiru starlete Kim Kardashian na naslovnici trećeg izdanja CR Fashion BookaCarine Roitfeld je tim potezom samo zadala zloban udarac Anni za koju se zna da ne voli Kim Kardashian i da se zaklela da ona nikada neće izaći na naslovnici Voguea (ma koliko se god danas Kanye West trudio lobirati). 

Carine Roitfeld jako dobro zna svoj posao i sam potez stavljanja trudne Kim na naslovnicu, osim što je bio udarac Anni koja upravlja gotovo svime u modnom svijetu - ali ne i CR Fashion Bookom, bio je sjajan marketinški potez jer činjenica je da narod voli čitati o Kim i pomalo pratiti žutilo. Naravno, Carine Roitfeld to nije dozvolila u svome časopisu već je Kim predstavila na jedan sasvim novi, do sada neviđeni fashion način. Da stvar bude bolja, kao zadnji udarac Anni, dio te suradnje bili su i Karl Lagerfeld i Riccardo Tisci. No Anna je vezano uz sve navedeno do dan danas ostala nevjerojatno pribrana i tu suradnju izignorirala kao da se nikada nije ni dogodila. 

Trenutno je u pripremi najnovije, 4. izdanje CR Fashion Booka i svijetlo dana napokon je ugledala i naslovnica najnovijeg broja. Ponovno - Carine Roitfeld šokira sve odabirom reality show zvijezde Gigi Hadid koja je poznata po sudjelovanju u showu "Real Housewives of Beverly Hills".

Gigi Hadid kojoj ovo nije prvi modni angažman stala je ispred fotoaparata Bruce Webera, a kakve će biti reakcije čitatelje ostaje nam vidjeti. Isto tako, ostaje pitanje što je sada nanjušila Carine Roitfeld da se odlučila za ovaj korak, ali sve u svemu, jedno je sigurno - Carine Roitfeld je žena koja itekako zna svoj posao.