Fashion Week Zagreb gostovao na Mercedes Benz Fashion Weeku Ljubljana

| Fashion |

Hrvatski dizajneri XD Ksenija Vrbanić te Twins by Begović i Štimac, predstavili su se slovenskoj publici na Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana

U sklopu suradnje Fashion Weeka Zagreb i Fashion Weeka Ljubljana hrvatski modni dizajneri održali su revije na ljubljanskom tjednu mode. XD Ksenije Vrbanić, najuspješnije Hrvatske modne dizajnerice, koja već preko 30 godina suvereno vlada domaćom modnom scenom, ali i paralelno gradi inozemnu karijeru, gdje bilježi sjajne rezultate te mladi i talentirani duo Twins by Begović i Štimac, predstavili su se slovenskoj publici na četvrtom danu Mercedes Benz Fashion Weeka Ljubljana, čime je ova modna manifestacija završila za ovu sezonu.

Slojevita i bogata kolekcija XD za jesen zimu 2017/18 dominirala je scenom svojom razrađenošću i sjajnim konstrukcijskim inovativnim rješenjima te potpunim stylingom i zaokruženom modnom pričom, brišući jasan rez između svakodnevnog, scenskog i funkcionalnog odijevanja i modne arhitekture.  

Twinsi su predstavili svoju koloritnu viziju zime, u seriji sjajnih kaputa i kostima, u kazališnom i pompoznom stilu, no istovremeno s vrlo nosivom kolekcijom s velikom dozom glamura i retro prizvukom.

Kolekcije hrvatskih dizajnera dočekane su s velikim zanimanjem slovenske publike i medija te su svojom kvalitetom, ali i vizualno predstavile hrvatsku modu u svom najboljem izdanju i to s dva modno različita rukopisa.  

Sjajna atmosfera prilikom cjelodnevnog druženja s kolegama iz Slovenije i Italije, tijekom kojeg su razmijenjena iskustva  i savjeti o kreiranju poslovnih strategija te o stanju na svjetskoj modnoj sceni, oduševila je i same dizajnere. 

Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana dio je svjetskog lanca modnih manifestacija, koji je ujedno i platforma za razmjenu kreativnih i inovativnih dizajnerskih imena i njihove promocije i plasmana na modna tržišta.Tako je ova sezona službeno i jedna u nizu dogovorenih nastupa hrvatskih dizajnera od strane Zagreb Fashion Weeka na stranim modnim platformama, a uskoro se i nastup slovenskih dizajnera očekuje na Zagreb Fashion Weeku.

Upravo je naziv modne manifestacije zaslužan i za posjet velikih modnih imena poput Vogue Italia i Grazia Italia Ljubljani ovog tjedna, a novinari spomenutih medija nisu krili oduševljenje Hrvatskim predstavnicima.