Dreft Next Generation u potrazi za novim modnim kreativcima

| Fashion |

Dreft Next Generation natječaj
Dreft Next Generation natječaj

 

 Fashion Week Zagreb od svojih početaka podržava mlade nade domaćeg modnog dizajna, a od svibnja 2012. godine buduće dizajnerske zvijezde podupire i natječajem Dreft Next Generationkojeg organizira u partnerstvu sa svojim generalnim partnerom Dreftom. Dreft Fashion Week Zagreb koji se održava od 9. do 11. svibnja  treći put za redom ove sezone raspisuje natječaj za mlade dizajnere u kojemu pobjedniku poklanja gotovinsku karticu u iznosu od 1.000 eura za izradu i prezentaciju kolekcije na sljedećem izdanju DFWZ-a.

Tako DFWZ i ove godine pokreće kampanju pronalaska modnog kreativca kojem će pružiti financijska sredstva kako bi ostvario svoj krajnji cilj – prvu vlastitu kolekciju. Pravu čar pobjede na ovom natjecanju – samu revije ove će sezone osjetiti prošlogodišnja pobjednica Marica Pažanin čija kolekcija obiluje ženstvenim haljina koje s radošću iščekujemo vidjeti na pisti.

Svi oni studenti modnog dizajna koji sanjaju svoju modnu priču predstaviti na pravom tjednu mode uz bok renomiranim domaćim i svjetskim dizajnerskim mogu svoju prijavu na ovaj natječaj poslati od sutra 29. ožujka pa sve do 14. travnja. Za prijavu morate poslati skice deset modela svoje kolekcije S/S 2014. na temu Dreft Sensitive zajedno sa svojom slikom, preslikom prve stranice indeksa i kratkom biografijom na natjecaj@fashionweekzagreb.com. Svi koji se žele prijaviti trebali bi posjetiti web stranicu DNG natječaja gdje se nalaze pravila natjecanja i detaljne upute o prijavi (http://www.fashionweekzagreb.com/dreft-next-generation/).

Glasanje će se odvijati na portalu Wall.hr od 18. travnja – 8. svibnja gdje će čitatelji portala izabrati 3 finalista natječaja. Konačnog pobjednika odlučiti će stručni žiri, a vrijedna nagrada dizajneru će biti uručena na posljednjem danu DFWZ-a, 11. svibnja u Hypo Centru. Također, posjetitelji Dreft Fashion Weeka Zagreb u Hypo centru od 9. – 11. 5. 2013. godine u Dreft corneru moći će vidjeti radove 3 finalista, a o trećem pobjedniku Dreft Next Generation natječaja odlučiti će stručni žiri koji će pobjedniku i uručiti nagradu. 

S obzirom da su Dreft i Fashion Week Zagreb ugovoreni partneri i sljedećih nekoliko sezona, odlučili su svake sezone pružiti financijsku pomoć i jednom, mladom, kreativnom dizajneru dati gotovinsku karticu u iznosu od 1.000 eura za izradu i prezentaciju prve kolekcije. Ovom jednokratnom stipendijom dizajneru će se pomoći ne samo izraditi, već i plasirati prvu kolekciju za prodaju te olakšati svakodnevne troškove studija.