Doba stilske nejednakosti u interpretaciji Larie by Marina Lacković

| Fashion |

Larie by Marina Lacković

Zagrebačka dizajnerica Marina Lacković koja kolekcije svojeg branda Larie prikazuje na zagrebačkom tjednu mode lansirala je kampanju za novu kolekciju jesen/zima koju tek planira pokazati na pisti Fashion Weeka Zagreb by Afrodita početkom lipnja. Marina se u samo dvije godine od prvog prikazivanja kolekcije prometnula u jednu od najprodavanijih domaćih dizajnerica koja između dvije glavne sezone uspijeva izbaciti i po nekoliko capsule kolekcija, a svoje visoke estetske standarde dokazuje i sada već tradicionalnim kampanjama.

Nakon predstavljene crno-bijele kolekcije proljeće/ljeto 2016., Larie se ovog puta poigrala bogatom paletom boja od kojih predvode bordo, zelena, roza, lila, modro plava, bež, ali i neizostavne crna, bijela i zlatna. 

Inspirirana Viktorijanskim stilom i kraljicom Viktorijom, Marina predstavlja svoju petu kolekciju, jesen/zima 16/17 pod nazivom "Turnira" što u prijevodu znači nova forma ženskog kostima sa suknjama kao donjim dijelom. Viktorijanski stil i moda "Turnira" ili popularnije rečeno, doba stilske nejednakosti, obilježile su modne krajnosti - odjeća živih boja nasuprot totalno crne što dizajnerica odlično uklapa u cjelokupnu kolekciju. 

Marina napominje kako joj je ovo najzahtjevnija i najdraža kolekcija jer posebnu pažnju posvećuje detaljima. Jakne i blejzeri ukrašeni su metrima traka, tu je i fina izrada "ruskih"fazona, na desetke dugmadi i aplikacije kao i ručno rađeni broševi i ogrlice od baršunastih traka koji daju originalnost. Originalnost u kolekciji prisutna je također u kombinaciji materijala - najfinija vezena čipka kao i vezena svila kombinirane su s velurom i baršunom. Osim čipke kao samog materijala, Larie koristi i čipkane trake, pa tako su haljine napravljene od 15-30 metara gusto posloženih traka koje imaju ukrasni rub cijelom dužinom. 

Marinina kombinacija ženstvenih haljina i pomalo snažnih jakni/blejzera odlično opravdavaju naziv doba stilske nejednakosti, na prvu nespojivo, ali itekako spojivo i moćno – upravo je takva cijela kolekcija "Turnira".

Za snimanje kampanje, Marina je odabrala popularnu kavanu "Johann Franck" koji se svojim interijerom odlično uklopio u priču nekog prošlog vremena. Marija Filipović i Anja Polić zablistale su ulogama viktorijanskih modela za čiji su se look pobrinule, vizažistica Dijana Sajko te studio za kosu "Hair by Ivy". Kao i uvijek, fotografije potpisuje Karmen Poznić, a asistenciju Matea Makelja.